Νέα Αριστερά: Η κυβέρνηση στέλνει μάχιμα τμήματα στη Γάζα και εμπλέκει την Ελλάδα σε γενοκτονία

 Νέα Αριστερά: Η κυβέρνηση στέλνει μάχιμα τμήματα στη Γάζα και εμπλέκει την Ελλάδα σε γενοκτονία
💡 AI Summary by Libre

Η Νέα Αριστερά καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να στείλει 100-150 στρατιωτικούς στη Γάζα στο πλαίσιο της Διεθνούς Δύναμης Σταθεροποίησης.

Η οργάνωση υποστηρίζει ότι η Ελλάδα εμπλέκεται σε έναν ενεργό πόλεμο, υποστηρίζοντας τον ισραηλινό στρατό που έχει σκοτώσει πάνω από 70.000 Παλαιστίνιους το 2023.

Η Νέα Αριστερά απορρίπτει το αφήγημα της «σταθεροποίησης» και ζητά πολιτική λύση και κατάπαυση πυρός αντί στρατιωτικής διαχείρισης και γενοκτονίας.

Απαιτείται άμεση κοινοβουλευτική ενημέρωση για την αποστολή μάχιμων τμημάτων, καθώς η εξωτερική πολιτική πρέπει να βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και την ειρήνη.

Η Νέα Αριστερά, σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της Καθημερινής, την αποστολή 100-150 στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Γάζα, με συμμετοχή μάχιμων τμημάτων και τεθωρακισμένων οχημάτων Μ-1117, στο πλαίσιο της Διεθνούς Δύναμης Σταθεροποίησης (ISF).

Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα πλέον επιδιώκει να εμπλακεί ξεκάθαρα σε ένα ενεργό πεδίο σύγκρουσης και να αποτελέσει αρωγός του γενοκτονικού ισραηλινού στρατού κατοχής που από το 2023 έχει δολοφονήσει πάνω από 70.000 Παλαιστίνιους.

Η απόφαση αυτή επιχειρείται να παρουσιαστεί ως συμβολή στη «σταθεροποίηση» της περιοχής. Η Νέα Αριστερά δεν αποδέχεται σε καμία περίπτωση αυτό το κυβερνητικό αφήγημα. Σταθερότητα χωρίς πολιτική λύση και κατάπαυση πυρός δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο στρατιωτική διαχείριση ενός λαού που υφίσταται γενοκτονία και μοίρασμα των εδαφών από τις Η.Π.Α. και το Κράτος του Ισραήλ.

Πέρα όμως από το γεωπολιτικό και ηθικό διακύβευμα, τίθεται ένα κρίσιμο ζήτημα δημοκρατικής νομιμοποίησης: ποιος αποφάσισε την αποστολή μάχιμων τμημάτων στη Γάζα; Για τον λόγο αυτό, η Νέα Αριστερά απαιτεί από την κυβέρνηση άμεση κοινοβουλευτική ενημέρωση.

Διότι η εξωτερική πολιτική της χώρας μας δεν μπορεί να βασίζεται στη λογική του «χρήσιμου συμμάχου». Χαράσσεται με κριτήριο το διεθνές δίκαιο, την ειρήνη και την ασφάλεια της χώρας και όχι με αποφάσεις που εμπλέκουν την Ελλάδα σε εγκλήματα πολέμου».

Σχετικά Άρθρα