Ρόδος: Συνελήφθη στη Γερμανία ο 49χρονος Ουκρανός που αναζητούνταν για τη δολοφονία του ξενοδόχου
Ο 49χρονος Ουκρανός που αναζητούνταν για τη δολοφονία του ξενοδόχου στη Ρόδο συνελήφθη σήμερα το απόγευμα -έπειτα από πληροφορίες των ελληνικών Αρχών- στη Γερμανία.
Τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2025, ο 49χρονος Ουκρανός που κατηγορείται για τη δολοφονία του 64χρονου ξενοδόχου στη Ρόδο φαίνεται ότι κατάφερε να διαφύγει, αντιλαμβανόμενος ότι ο κλοιός γύρω του στενεύει.
Από την έρευνα προέκυψε ότι στις 13/11/2025 επιβιβάστηκε σε πλοίο με προορισμό τον Πειραιά και έκτοτε δεν επέστρεψε ξανά στο νησί της Ρόδου.
Σε βάρος του είχε επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της εμφάνισής του στις αστυνομικές αρχές το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα, για άλλη υπόθεση, τον οποίο και παραβίασε πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2025, αφού δεν έδωσε το «παρών».
Αν και αναζητήθηκε έτσι ώστε να εξεταστεί για την εν λόγω υπόθεση, διαπιστώθηκε ότι σε δύο σπίτια που είχε δηλώσει στην αστυνομία ως τόπους διαμονής δεν έμενε πια.
Τι είχε πει στην κατάθεσή του
Στις 12/5/2025 είχε περάσει το κατώφλι της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρόδου, όπου είχε εξεταστεί ως μάρτυρας, καθώς τότε δεν είχαν συγκεντρωθεί όλα τα στοιχεία που προέκυψαν στη συνέχεια σε βάρος του.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είχε πάει απόλυτα προετοιμασμένος και με προμελετημένο σχέδιο, έτσι ώστε να τους παραπλανήσει.
Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι γνωριζόταν με τον ξενοδόχο 3-4 χρόνια και τον τελευταίο καιρό έκανε εργασίες στο σπίτι και το ξενοδοχείο του, παραλείποντας να πει ότι είχαν συμφωνήσει να συνεργαστούν, κάτι που θα μπορούσε να κριθεί ύποπτο.
Τελευταία φορά, όπως είχε πει, τον είχε δει την ημέρα της Πρωτομαγιάς του 2025, το μεσημέρι, όταν τον πήγε να νοικιάσει τη μοτοσικλέτα, χωρίς να πει ότι είχε διανυκτερεύσει σπίτι του.
Μάλιστα, είχε διαψεύσει πως το ίδιο βράδυ έτρωγαν μαζί, αλλά είχε αναφέρει ότι ήταν σε άλλο μαγαζί με φίλους του. Ωστόσο, είχε ενεργοποιήσει κεραία της περιοχής, ενώ το συγκεκριμένο σημείο ήταν το σημείο που εθεάθη τελευταία φορά ζωντανός ο 64χρονος.
Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι του χρωστούσε 650 ευρώ για τις εργασίες που είχε κάνει, υποστηρίζοντας ότι ο 64χρονος δεν ήταν «νορμάλ» άνθρωπος, ότι είχε ψυχολογικά προβλήματα, έλεγε πολλά ψέματα και έπινε πολύ αλκοόλ.
Το προφίλ του ξενοδόχου
Ο 64χρονος ξενοδόχος χαρακτηριζόταν ως ένα άτομο ιδιαίτερα κοινωνικό, ο οποίος συνήθιζε να συχνάζει σε διάφορα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Από τις μαρτυρίες οικείων του προσώπων προκύπτει ότι είχε μεγαλομανία και ότι χρωστούσε χρήματα σε διάφορα άτομα, από τα οποία είτε δανειζόταν είτε του είχαν παράσχει υπηρεσίες και δεν τα είχε αποζημιώσει γι’ αυτές.
Όσον αφορά την οικονομική του κατάσταση, ήταν συνταξιούχος του ΟΤΕ, αντιμετώπιζε όμως οικονομικά προβλήματα.
Είναι χαρακτηριστικό πως, πάντα βάσει μαρτυριών, πριν από τη δολοφονία του είχε μια ιδιαίτερα διαφορετική συμπεριφορά, καθώς πίστευε ότι είχε προβλήματα υγείας, χωρίς όμως να έχει διαγνωστεί με κάποια σοβαρή ασθένεια.
Στο πλαίσιο της αλλαγής, είχε ξεκινήσει να κάνει διάφορες αγορές προϊόντων που δεν είχε επί της ουσίας ανάγκη -παρά τα οικονομικά προβλήματα που είχε-, ενώ έπινε αρκετές ποσότητες αλκοόλ.
Ως ακίνητη περιουσία είχε τρία σπίτια, εκ των οποίων το ένα το επισκεύαζε για να το νοικιάσει, και το ξενοδοχείο στην Κρεμαστή, στο οποίο επίσης έκανε εργασίες για να λειτουργήσει την τουριστική σεζόν.