Νέο κύμα κακοκαιρίας στην Αττική: Καταρρακτώδεις βροχές σε πολλές περιοχές

 Νέο κύμα κακοκαιρίας στην Αττική: Καταρρακτώδεις βροχές σε πολλές περιοχές

Σε νέα φάση έντονης κακοκαιρίας εισέρχεται η Αττική, μόλις ένα 24ωρο μετά το σφοδρό πέρασμα των καιρικών φαινομένων που άφησαν πίσω τους σοβαρά προβλήματα και οδήγησαν στον τραγικό θάνατο μιας γυναίκας στην Άνω Γλυφάδα, βυθίζοντας την περιοχή σε κλίμα ανησυχίας.

Το απόγευμα της Πέμπτης (22/1), η βροχή επέστρεψε με ιδιαίτερη ένταση, με καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις να καταγράφονται σε Φάληρο, Χαϊδάρι, Πετρούπολη και Καλλιθέα, προκαλώντας εκ νέου φόβους για πλημμυρικά φαινόμενα.

Την ίδια ώρα, εκτεταμένες βροχοπτώσεις σημειώνονται και σε πολλές ακόμη περιοχές του λεκανοπεδίου, μεταξύ των οποίων ο Πειραιάς, η Αγία Παρασκευή, η Νίκαια, ο Κορυδαλλός, το Πέραμα, το Ζεφύρι, το Μαρούσι, η Χρυσούπολη Περιστερίου, τα Άνω Λιόσια, τα Βίλια, τα Πατήσια και ο Ασπρόπυργος.

Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου, που συνεδρίασε το πρωί της Πέμπτης, στην Αττική αναμένονται περαιτέρω βροχές κυρίως τη νύχτα και υπάρχει φόβος για νέες πλημμύρες.

Παράλληλα, η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Νικολέττα Ζιακοπούλου προειδοποίησε για έναν νέο κύμα βροχών, ενδεχομένως και τοπικών καταιγίδων, τις επόμενες ώρες στην Αττική.

Η κ. Ζιακοπούλου, στην ανάλυσή της για τα έως τώρα δεδομένα της κακοκαιρίας, έκανε επίσης λόγο για “ιστορικά ρεκόρ βροχόπτωσης” για περιοχές της Αττικής, όπου μέσα σε λίγες ώρες, κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, δέχτηκαν ύψη βροχής που πέφτει σε έξι μήνες.

Τόνισε, μάλιστα, πως σε περιοχές που γειτνιάζουν με τον Υμηττό, έπεσαν έως και 150-170 τόνοι νερού ανά στρέμμα, ποσότητες που είναι αδύνατον να υποδεχτούν και να διοχετεύσουν προς τη θάλασσα οι υποδομές των πόλεων, χωρίς να προκληθούν προβλήματα.