Καρυστιανού: Το κίνημα οργανώνεται- Επιτροπή “σοφών” εργάζεται για τη σωτηρία της χώρας

 Καρυστιανού: Το κίνημα οργανώνεται- Επιτροπή “σοφών” εργάζεται για τη σωτηρία της χώρας

Την ύπαρξη μιας συλλογικής πολιτικής πρωτοβουλίας, η οποία βρίσκεται ήδη σε διαδικασία διαμόρφωσης, επιβεβαίωσε η Μαρία Καρυστιανού, μιλώντας στην ειδική επετειακή έκδοση για τα 13 χρόνια της Εφημερίδα των Συντακτών. Παράλληλα, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η προσπάθεια αυτή δεν συνδέεται με τις παραδοσιακές μορφές κομματικής οργάνωσης, αποτυπώνοντας –όπως τονίζει– μια βαθύτερη κοινωνική ανάγκη.

Όπως αναφέρει, το τελευταίο διάστημα έχει δεχθεί πλήθος μηνυμάτων από πολίτες που ζητούν να υπάρξει συνέχεια και να αποκτήσει συλλογικό χαρακτήρα ο αγώνας της. «Πάρα πολλοί άνθρωποι μου έχουν στείλει μήνυμα με σκοπό να οργανωθεί κάτι συλλογικό. Όλοι μου λένε: “Μην σταματήσετε, προχωρήστε, είμαστε μαζί σας και, αν μπορείτε, να το πάτε και ένα βήμα παραπέρα”», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η ίδια ερμηνεύει αυτή την ανταπόκριση ως σαφή ένδειξη της κοινωνικής ανάγκης, αλλά και ως έκφραση της βαθιάς δυσπιστίας που υπάρχει απέναντι στο σημερινό πολιτικό σύστημα. «Και μέσα σε αυτούς είμαι και εγώ», τονίζει, εξηγώντας ότι ακριβώς για αυτόν τον λόγο δεν επιθυμεί η πρωτοβουλία να ονομαστεί κόμμα. Όπως λέει, ο όρος παραπέμπει στο παλιό πολιτικό σύστημα, από το οποίο θέλει να κρατήσει αποστάσεις. «Αυτό που δημιουργείται θα είναι εντελώς διαφορετικό», υπογραμμίζει.

Η Μαρία Καρυστιανού ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει ακόμη αποφασιστεί η τελική μορφή του εγχειρήματος. «Δεν έχω σκεφτεί τι μορφή θα έχει το κίνημα. Δεν βιάζομαι να το χαρακτηρίσω τώρα», αναφέρει, τονίζοντας ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις.

Παράλληλα, αποκαλύπτει ότι έχει ήδη ξεκινήσει οργανωμένη δουλειά σε θεματικό επίπεδο. Όπως σημειώνει, «το κίνημα οργανώνεται» και αυτή την περίοδο εργάζεται μια επιτροπή “σοφών”, όπως τη χαρακτηρίζει, με στόχο τη σωτηρία της χώρας. Η επιτροπή αυτή ασχολείται εξειδικευμένα με κρίσιμους τομείς, όπως τα οικονομικά, η εξωτερική πολιτική, η άμυνα, η παιδεία και η υγεία.

Κλείνοντας, η ίδια επισημαίνει ότι το στοιχείο που διαφοροποιεί αυτή την προσπάθεια από άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες είναι οι αξίες που τη συνοδεύουν. «Αυτό που χαρακτηρίζει αυτόν τον αγώνα και αυτή την προσπάθεια είναι η ανιδιοτέλεια, η καθαρότητα και η ειλικρίνεια», τονίζει, δίνοντας το στίγμα μιας πρωτοβουλίας που –όπως λέει– φιλοδοξεί να κινηθεί έξω από τα γνώριμα πολιτικά καλούπια.