Πορεία στη μνήμη του Γρηγορόπουλου-Δεκάδες προσαγωγές-Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, κλειστοί σταθμοί
Περίπου 5.000 άτομα βρίσκονται στην Οδό Πανεπιστημίου για την πορεία που πραγματοποιείται στη μνήμη του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου με αφορμή τη συμπλήρωση 17 χρόνων από τη δολοφονία του. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω της πορείας για τη 17η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Ειδικότερα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστήμιου ενώ αναμένεται να κλείσουν και άλλοι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας. Υπενθυμίζεται ότι με εντολή της ΕΛΑΣ έκλεισαν στις 17.00 οι σταθμοί του Μετρό «Πανεπιστήμιο» και «Σύνταγμα» και οι συρμοί διέρχονται χωρίς στάση.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία το πρωί κατά τη διάρκεια προελέγχων, που έγιναν πριν την μαθητική πορεία, έγιναν 26 προσαγωγές εκ των οποίων οι 2 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.Το ένα άτομο είχε πάνω του ένα κατσαβίδι και το άλλο ναρκωτικά.
Oι αστυνομικές δυνάμεις από το απόγευμα επιχειρούν τον πλήρη αποκλεισμό του μνημείου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Από το μεσημέρι, τα ΜΑΤ διασχίζουν το σημείο και περνάνε προκλητικά μπροστά από το μνημείο. Δεύτερη διμοιρία έχει παραταχθεί στη διασταύρωση των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου. Στατικές διμοιρίες υπάρχουν επίσης στις οδούς Μεσολογγίου και Κωλέττη.
Η αστυνομία αναμένεται να περικυκλώσει τον χώρο ενόψει των προσυγκεντρώσεων.
Τα ΜΑΤ περικυκλώνουν το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ενόψει συγκεντρώσεων.
Περνάνε προκλητικά μπροστά από το σημείο δολοφονίας του 15χρονου μαθητή. pic.twitter.com/1dAOy92uhH
— EFSYN (@EFSYNTAKTON) December 6, 2025