Έμμεση απάντηση Φάμελλου στον Τσίπρα:Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τις προσπάθειες για να ενώσει τον προοδευτικό χώρο

 Έμμεση απάντηση Φάμελλου στον Τσίπρα:Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τις προσπάθειες για να ενώσει τον προοδευτικό χώρο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος απαντώντας εμμέσως στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την παρουσίαση του βιβλίου του, επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλία να ενώσει δυνάμεις αλλά και να συμβάλει σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Και πρόσθεσε: “Και θα την συνεχίσει με συνέπεια γιατί είναι η ανάγκη της κοινωνίας. Και αυτή η προοδευτική εναλλακτική πρόταση μπορεί να συγκροτηθεί”.

Ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε πως από την πρώτη ημέρα της εκλογής του δήλωσε «πόσο επικίνδυνη» είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και μίλησε με θάρρος για την υπέρβαση των κομματικών εγωισμών. «Κάναμε υπερβάσεις χωρίς κομματικούς εγωισμούς και χωρίς προσωπικές επιδιώξεις. Με μόνο κριτήριο τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας μας”, ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Επισήμανε επίσης πως έχει ασκήσει κριτική στις καθυστερήσεις και τις ταλαντεύσεις, επέμεινε ωστόσο στην ανάγκη για προοδευτική απάντηση στη δεξιά.

“Υπηρετούμε με συνέπεια και σοβαρότητα, μία ξεκάθαρη πολιτική πρόταση, Για μία ενωτική δημοκρατική και προοδευτική συμμαχία, με στόχο όχι μια καλύτερη αντιπολίτευση, αλλά μια καλύτερη κυβέρνηση” επεσήμανε ο κ. Φάμελλος και πρόσθεσε:

“Μια κυβέρνηση που θα απαντά στα πραγματικά προβλήματα του κόσμου και θα αποκαθιστά τον σεβασμό στη Βουλή και τους θεσμούς. Και κυρίως που θα στηρίζει τους πολίτες. Και καθαρά έχω κριτικάρει τις καθυστερήσεις και τις ταλαντεύσεις”. (…πρέπει οι διαδικασίες να εντατικοποιηθούν και να ενταθούν” πρόσθεσε εκτός κειμένου)

Και επιμένουμε στην ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου. Γιατί η  κοινωνία απαιτεί και αναζητεί μία αλλαγή και αυτή πρέπει να είναι προοδευτική”.

Και κατέληξε: “Αυτή είναι η απάντηση και η λύση. Και αυτή η προοδευτική εναλλακτική πρόταση μπορεί να συγκροτηθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ήδη αναλάβει την πρωτοβουλία να ενώσει δυνάμεις. Και να συμβάλει σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Και θα την συνεχίσει με συνέπεια γιατί είναι η ανάγκη της κοινωνίας να διαμορφώσει ένα κοινό προοδευτικό σχέδιο για την επόμενη μέρα και να προσφέρει στη χώρα μια νέα, αξιόπιστη διακυβέρνηση, για να τελειώνουμε με την Κυβέρνηση της λαμογιάς και να χτίσουμε την Ελλάδα της δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας και της ευημερίας.”