Γλυκερία για τις συναυλίες στο Ισραήλ:”Στο βάθος υπάρχει και ζήλια”
Η Γλυκερία εμφανίστηκε στην εκπομπή «Buongiorno» και έδωσε την πρώτη μεγάλη συνέντευξή της μετά τον σάλο που προκλήθηκε λόγω των συναυλιών της στο Ισραήλ, την ώρα που συνεχιζόταν η στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα.
Απαντώντας στις ερωτήσεις της παρουσιάστριας και των συνεργατών της, η Γλυκερία αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που προκάλεσε η στάση της.
«Δεν φοβήθηκα. Θα μπορεί μια στρεβλή λογική που υπάρχει σε κάποιους ανθρώπους να επηρεάσει εμένα; Δεν θα είχα καμία δύναμη. Η στωικότητα κι η σιωπή μου εξέφρασαν αυτό που είμαι κι αυτό που έχω.
Πιστεύω σε αυτά που πιστεύω. Κανείς δεν μπορεί να με κουνήσει, απ’ όπου και αν προέρχεται. για όποιον λόγο κι αν το κάνει. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου» απάντησε.
Και στην παρατήρηση της παρουσιάστριας ότι «φαντάζομαι ότι σέβεσαι το δικαίωμα των άλλων να έχουν διαφορετική άποψη», η Γλυκερία αντέτεινε. «Αυτό το σέβομαι. Αλλά να βγαίνεις και να το λες δημόσια και με κακία… Η κακή πρόθεση είναι το θέμα. Νομίζω ότι στο βάθος υπάρχει και ζήλια».
«Ούτε από τον χώρο μου με στήριξαν»
Στη συνέχεια η Γλυκερία εξέφρασε το παράπονό της για τους συναδέλφους της μουσικούς και τραγουδιστές.
«Αν και δεν το χρειαζόμουν, ούτε από τον χώρο μου με στήριξαν. Ούτε αυτό με ενδιαφέρει. Γιατί να βαραίνω τον εαυτό μου με αντιπαλότητες; Όταν εξετάσω αυτό που έχω εγώ μέσα μου κι αυτό που πρεσβεύω στον κόσμο, με τη φωνή μου, με τα τραγούδια μου, κι έχει τη δύναμη που έχει, γιατί να παίρνω τα αρνητικά; Παίρνω μόνο τα θετικά. Γιατί πιστεύω ότι έχω πιο πολλά θετικά από αρνητικά. Καταρχάς έχω καλή πρόθεση. Από κει ξεκινούν όλα.
Έχει τελειώσει η ιστορία. Συγχωρεμένοι όλοι! Το δέχονται, δεν το δέχονται -οι πιο πολλοί δεν το δέχονται αλλά δεν με ενδιαφέρει.
Τα πιο πολλά από όσα συνέβησαν, ήταν παρακινημένα από κάπου. Δεν θέλω να παρακινούμαι από κάπου, αλλά να πιστεύω αυτά που θέλω. Δεν θα μου πει ο άλλος τι να κάνω, όπως δεν λέω κι εγώ».
Δείτε το σχετικό βίντεο: