“Έβρασαν τσίπουρο” στη Φλώρινα!- Σε μάζωξη, Δένδιας, Κεραμέως, Δημητριάδης και δεκάδες βουλευτές- Μηνύματα για εκλογές

 “Έβρασαν τσίπουρο” στη Φλώρινα!- Σε μάζωξη, Δένδιας, Κεραμέως, Δημητριάδης και δεκάδες βουλευτές- Μηνύματα για εκλογές

Την επόμενη Κυριακή θα στηθούν κάλπες σε περίπου 300 σημεία ανά την Ελλάδα για να αναδειχτούν οι περίπου 1.000 αντιπρόσωποι στο συνέδριο, από τους οποίους θα κριθεί η κυριαρχία στην Πολιτική Επιτροπή που θα εκλεγεί.

Γι’ αυτό είναι σε πλήρη εξέλιξη μία εσωτερική αντιπαράθεση ομάδων και μηχανισμών σχετικά με το ποιος θα πετύχει να αναδείξει τους περισσοτέρους αντιπροσώπους. Ένας τέτοιος μηχανισμός είναι αυτός του ισχυρού άνδρα του Μαξίμου, Γ. Μυλωνάκη, και ένας δεύτερος του πρώην διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γ. Δημητριάδη, ο οποίος περιοδεύει ανά την Ελλάδα σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο.

Το τελευταίο, μάλιστα, βρέθηκε στη Φλώρινα (το προηγούμενο …εντοπίστηκε στα Ιωάννινα και τη Θεσπρωτία, όπου και τον υποδέχθηκε ένθερμα ο βουλευτής Πρ. Γιόγιακας), ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του βουλευτή Στ. Παπασωτηρίου για το …”βράσιμο του τσίπουρου”.

Όπως αναφέρει το kozan.gr, ανάμεσα μάλιστα στους προσκεκλημένους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστος Κέλλας, ο Γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ Κώστας Σκρέκας, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αθανάσιος Νέζης, η εκπρόσωπος Τύπου Αλεξάνδρα Σδούκου (προερχόμενη από τα Γρεβενά, όπου την είδαμε και σε μεγάλο πανηγύρι- θα είναι υποψήφια στις εκλογές στην ιδιαίτερη πατρίδα της), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Μακάριος Λαζαρίδης, ο πρώην ΓΓ του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.  Επίσης, παρόντες ήταν πλήθος βουλευτών της ΝΔ, αλλά και οι δήμαρχοι Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών.

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης, αν και κινήθηκε διακριτικά, ήταν πόλος έλξης για τους βουλευτές της Ν.Δ, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι, παρ’ ότι η απόσταση από το Μέγαρο Μαξίμου είναι (ψυχολογικά) μεγάλη, διατηρεί ισχυρή επιρροή στον εσωκομματικό μηχανισμό και την κοινοβουλευτική ομάδα. Τώρα, εάν οι περιοδείες του εντάσσονται στο κεντρικό σχέδιο, ή έχουν και διάσταση …αυτονόμησης, μένει να διαπιστωθεί στα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών. Πάντως, αρκετοί σημειώνουν πως με τους υπουργούς που παραβρέθηκαν, και ειδικά με τον υπουργό Άμυνας, είχε πολύ “θερμά” τετ α τετ…

image 23
image 22
image 24
image 25

Μάλιστα, οι πολλές παρουσίες σχολιάστηκαν και από τον Νίκο Δένδια, που σε χαιρετισμό του είπε στον κ. Παπασωτηρίου: «έχεις μαζέψει τη μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα και τα καλύτερα στελέχη».

Πάντως, παρά τη χαλαρότητα, δεν έλειψαν και τα πολιτικά μηνύματα από τον κ. Δένδια, που έθεσε ως στόχο για το 2026, πέραν των ευχών για υγεία «να τα καταφέρουμε, να πάρουμε και μια τετραετία ακόμη και μετά θα δούμε». Αυτή η αναφορά του υπουργού Άμυνας στις εκλογές προβλημάτισε αρκετούς, καθώς δεν συνάδει με τον χρόνο των εκλογών που προσδιόρισε ο πρωθυπουργός για μετά το Πάσχα του 2027, στη συνομιλία που είχε με βουλευτές στο εντευκτήριο της Βουλής,