Μήνυμα Σαρκοζί μετά την αποφυλάκιση- “Η αλήθεια θα επικρατήσει”

 Μήνυμα Σαρκοζί μετά την αποφυλάκιση- “Η αλήθεια θα επικρατήσει”

Την πρόωρη αποφυλάκιση του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί αποφάσισε το εφετείο του Παρισιού σήμερα (10/11), έπειτα από 20 ημέρες κράτησης στις φυλακές Λα Σαντέ, μετά την καταδίκη του για την υπόθεση της λιβυκής χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας του για την προεδρία το 2007.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας βγήκε από τη φυλακή το απόγευμα της Δευτέρας μία περίπου ώρα μετά την ανακοίνωση και επιβιβάστηκε σε όχημα μέσα στο οποίο βρισκόταν η Κάρλα Μπρούνι για να τον συνοδέψει στο σπίτι τους, στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Ο Νικολά Σαρκοζί θα θα εκτίσει την ποινή του κατ’ οίκον, υπό αυστηρή δικαστική επιτήρηση μέχρι να εκδικαστεί η έφεση. Οι όροι που του επιβλήθηκαν περιλαμβάνουν απαγόρευση επικοινωνίας με αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης, με άλλους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, καθώς και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Το μήνυμα του Σαρκοζί μετά την αποφυλάκιση

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας αναφέρει στην ανάρτησή του στο «X» ότι προετοιμάζεται για την έφεση. «Τώρα που είμαι ελεύθερος/η και επανενωμένος/η με την οικογένειά μου, θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου σε όλους όσους μου έγραψαν, με στήριξαν και με υπερασπίστηκαν. Τα χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασής σας με συγκίνησαν βαθιά και μου έδωσαν τη δύναμη να αντέξω αυτή τη δοκιμασία.

Ο νόμος έχει εφαρμοστεί. Τώρα θα προετοιμαστώ για την έφεση. Η ενέργειά μου επικεντρώνεται αποκλειστικά στην απόδειξη της αθωότητάς μου. Η αλήθεια θα επικρατήσει. Αυτό είναι ένα μάθημα που μας διδάσκει η ζωή. Το τέλος της ιστορίας μένει να γραφτεί», αναφέρει.