Ξεκινά το σχέδιο της ΕΛΑΣ για 24ωρη παρουσία σε καταυλισμούς Ρομά- Οι περιοχές
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανακοίνωσε ότι από αύριο, Σάββατο, ξεκινά ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για τους καταυλισμούς Ρομά σε όλη την Ελλάδα.
Όπως είπε από τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Κρήτη, το επιχειρησιακό σχέδιο περιλαμβάνει τη χαρτογράφηση των περιοχών που ζουν Ρομά και τη συγκρότηση ομάδων πρόληψης και διαμεσολάβησης.
- To σχέδιο θα περιλαμβάνει
- – 24ωρη παρουσία εντός των οικισμών
- – Προληπτικούς έλεγχους σε πρόσωπα και οικίες
- – Ελέγχους για παράνομη οπλοκατοχή
- – Διαρκή ενημέρωση των κατοίκων
Δείτε τις περιοχές που θα εφαρμοστεί το νέο σχέδιο της ΕΛΑΣ για τους Ρομά


Συνολικά οι περιοχές που θα αναπτυχθούν οι ομάδες της ΕΛΑΣ είναι 25 με 152 σημεία δράσης και 473 αστυνομικούς που ξεκινούν από το Σάββατο σε όλη την Ελλάδα ενώ ειδικά στην Αττική θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα
Διευκρίνισε, τέλος, ότι «οι 50 διαμεσολαβητές που θα προσλάβουμε θα αποτελέσουν τη γέφυρα διαλόγου με όλες τις ομάδες και τους οικισμούς ώστε η επιχείρηση να μην είναι μόνο αστυνομική αλλά να συμβάλει στην ασφάλεια και την κοινωνική ειρήνη».