Στον αέρα η άφιξη της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ λόγω του “shutdown” στις ΗΠΑ
Το shutdown στις ΗΠΑ επηρεάζει και την Αθήνα, καθώς η αμερικανική πρεσβεία μπαίνει σε καθεστώς υπολειτουργίας, πιθανώς δημιουργώντας προβλήματα σε όσους σχεδιάζουν ταξίδι.
Παράλληλα τίθεται εν αμφιβόλω η άφιξη της νέας Αμερικανίδας πρέσβηρας, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, που είναι προγραμματισμένη για τα τέλη Οκτωβρίου.
Με ανακοινώσεις της στο X (πρώην twiiter) η αμερικανική πρεσβεία ενημερώνει πως ο λογαριασμός δεν θα ενημερώνεται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, με εξαίρεση επείγουσες πληροφορίες για την ασφάλεια και την προστασία.
Because of the lapse in appropriations, this X account will not be updated regularly until full operations resume, with the exception of urgent safety and security information. pic.twitter.com/hxwTAlmGza
— U.S. Embassy Athens (@USEmbassyAthens) October 1, 2025