Με τον μισό ποινικό κώδικα παραπέμπεται Παλαιστίνιος-Δάγκωσε, λήστεψε, και πήγε να επιτεθεί με ψαλίδι

 Με τον μισό ποινικό κώδικα παραπέμπεται Παλαιστίνιος-Δάγκωσε, λήστεψε, και πήγε να επιτεθεί με ψαλίδι

Ένας Παλαιστίνιος, παλιός γνώριμος των αρχών, κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, βαριές σωματικές βλάβες, επικίνδυνες σωματικές βλάβες κ.α. Ο νεαρός, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά που ήταν σε έξαλλη κατάσταση, πιθανόν από χρήση ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας, αφού προηγουμένως πήγε να επιτεθεί με ψαλίδι σε μία γυναίκα και δάγκωσε έναν αστυνομικό.

Σύμφωνα με το protothema.gr ο 24χρονος Παλαιστίνιος, ο οποίος χτύπησε χθες Τρίτη έναν περαστικό με μπουκάλι στο κεφάλι προκειμένου να τον ληστέψει και στη συνέχεια επιτέθηκε και δάγκωσε έναν αστυνομικό στο πόδι, έχει απασχολήσει κι άλλες φορές τις Αρχές.

ψαλιδι

Ο 24χρονος φέρεται να έχει συλληφθεί άλλες πέντε φορές για επιθέσεις κι είχε μπει στη χώρα παράνομα, όπως όλα δείχνουν πριν από τρία χρόνια αλλά δεν τον έβρισκαν γιατί είχε δώσει λάθος στοιχεία.

Πιο συγκεκριμένα, στις 21 Απριλίου του 2022 ο άνδρας είχε συλληφθεί στη Σάμο για παράνομη είσοδο στη χώρα και του είχε δοθεί χαρτί για διοικητική απέλαση. Στις 27 Ιουλίου 2023 είχε συλληφθεί στην Κω για σωματικές βλάβες, ενώ τον Ιούνιο του 2024 είχε και πάλι συλληφθεί στην περιοχή της Ομόνοιας για σωματικές βλάβες, αντίσταση και απείθεια.

Στις 28 Φεβρουαρίου του 2025 συνελήφθη στον Κολωνό, καθώς εντοπίστηκε να μην κατέχει τα απαραίτητα έγγραφα και μερικές ημέρες μετά συνελήφθη και πάλι στον Κολωνό για αντίσταση και απείθεια. Στις 15 Ιουνίου 2025 συνελήφθη στην Ομόνοια για φθορές και, τέλος, στις 20 Ιουλίου 2025 συνελήφθη στην ίδια περιοχή για φθορές και σωματικές βλάβες.

Ο 24χρονος λίγο πριν τις 20.00 το βράδυ περπατώντας γύρω από την Πλατεία Βάθης, σε έξαλλη κατάσταση και πιθανόν υπό την επήρεια ουσιών, χτύπησε με ένα μπουκάλι στο κεφάλι έναν αλλοδαπό ο οποίος περπατούσε επί της οδού Μάρνης.

Του άρπαξε το πορτοφόλι, το οποίο είχε μέσα 600 ευρώ και εξαφανίστηκε, ενώ το θύμα μεταφέρθηκε αιμόφυρτο στο Νοσοκομείο Γεννηματάς.

Στη συνεχεία ο Παλαιστίνιος συνέχισε, όπως ειπώθηκε από αστυνομική πηγή, να τρομοκρατεί τους περαστικούς και κουβαλώντας ένα σακίδιο στην πλάτη φώναζε και κυνηγούσε όποιον έβλεπε μπροστά του με την ιαχή «Αλλάχου Ακμπάρ».

Γύρω στις 10 το βράδυ, ο 24χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς να κινείται στην Ομόνοια. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν τη στιγμή που, κρατώντας ένα ψαλίδι, ετοιμαζόταν να επιτεθεί σε μία γυναίκα. Στη θέα των αστυνομικών ο άνδρας έγινε έξαλλος.

Αρχικά επιτέθηκε σε έναν αστυνομικό και τον δάγκωσε στο δεξί πόδι, ενώ στη συνέχεια κλώτσησε έναν άλλον στο κράνος. Τελικά, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, βαριές σωματικές βλάβες, επικίνδυνες σωματικές βλάβες κ.α.