Άγιος Νικόλαος: Κινητοποίηση για την άφιξη ισραηλινού κρουαζιερόπλοιου
Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού καταγγέλλει με ανακοίνωσή της την ολοένα αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της πόλης του Αγίου Νικολάου και καλεί τους πολίτες σε προσυγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στη λίμνη του Αγίου Νικολάου και ξεκαθαρίζει πως: «Oργανώνουμε μια ειρηνική κινητοποίηση με σαφή, δημόσια και μη βίαια πρόθεση».
Ολη η ανακοίνωση:
«Καταδικάζουμε την ολοένα αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της πόλης μας.
Ζούμε εδώ, περπατάμε αυτά τα σοκάκια, μεγαλώνουμε τις ζωές μας γύρω από το λιμάνι, την πλατεία, τη λίμνη, τους δρόμους της καθημερινότητάς μας. Ήδη εδώ και χρόνια ανεχόμαστε τον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας σε κοινόχρηστους χώρους, κάθε φορά που το πλοίο φτάνει ή αναχωρεί. Τώρα πληροφορούμαστε πως ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης παίρνει νέες αποφάσεις ώστε να αποκλειστεί η πρόσβαση και σε άλλα σημεία της πόλης. Δεν θα συνηθίσουμε τον έλεγχο και την επιτήρηση. Δεν θα συνηθίσουμε να μην μπορούμε να σταθούμε στον τόπο μας.
Όσα συνέβησαν την Δευτέρα στη Ρόδο, με προσαγωγές ακόμα και πριν την έναρξη της συγκέντρωσης μας υπενθυμίζουν τη σοβαρότητα και την ευθύνη που φέρει κάθε συλλογικότητα όταν καλεί σε δημόσια κινητοποίηση.
Γι’ αυτό και δηλώνουμε ξεκάθαρα: Δεν αφήνουμε καμία και κανένα μόνο απέναντι σε μια εικόνα στρατιωτικοποίησης που μας είναι ξένη. Η αποστολή διμοιριών και ΜΑΤ από άλλες περιοχές δεν υπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας μας, αντίθετα εντείνει τον εκφοβισμό. Δεν ήρθαν για να προστατέψουν εμάς αλλά για να επιβάλουν την «ασφάλεια» των συμφερόντων του κράτους.
Η πρωτοβουλία μας φέρει την ευθύνη για όσα έχει εξ αρχής ορίσει ως χαρακτηριστικά της κινητοποίησης: έναν ειρηνικό, ανοιχτό και καθαρό τρόπο παρουσίας στον δημόσιο χώρο. Οργανώνουμε μια κινητοποίηση με σαφή, δημόσια και μη βίαια πρόθεση. Αυτή είναι η ευθύνη που αναλαμβάνουμε και την υπηρετούμε με συνέπεια Οποιαδήποτε ένταση ή κίνδυνος προκύψει από εξωτερικές δυνάμεις καταστολής δεν αποτελεί ευθύνη των διαδηλωτών αλλά όσων την προκαλούν.
Η προσυγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στη λίμνη του Αγίου Νικολάου, το τοπόσημο της πόλης μας, ώστε να κινηθούμε όλες/όλοι/όλα μαζί συντονισμένα και με ενιαία παρουσία προς το σημείο της διαμαρτυρίας.
Ευχαριστούμε βαθιά τον κόσμο που ήδη έχει δηλώσει την πρόθεσή του να σταθεί πλάι μας. Η παρουσία σας είναι δύναμη, στήριγμα και φωνή.
Κι ας μην ξεχνάμε το ουσιαστικό:
Ο λόγος που στεκόμαστε εδώ δεν είναι μόνο η ελευθερία μας αλλά και η ελευθερία των άλλων.
Ο λαός της Παλαιστίνης συνεχίζει να βιώνει τη φρίκη και την εξόντωση.
Κάθε φωνή που σπάει τη σιωπή, κάθε βήμα που διεκδικεί ορατότητα και δικαιοσύνη, είναι μια μικρή νίκη αλληλεγγύης.
Αυτές είναι οι νίκες που μετρούν.
Ας παραμείνουμε ενωμένοι και ξεκάθαροι στον σκοπό μας. Με αξιοπρέπεια, συνείδηση και ψυχραιμία. Και ας μη χάσουμε το νόημα της παρουσίας μας: Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό».
υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού
Άγιος Νικόλαος Κρήτης