Καύσωνας:Θερμική κάμερα έδειξε 70 βαθμούς στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας
Αυξημένες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, με την κίνηση στους δρόμους να είναι περιορισμένη.
Στο Λυκαβηττό μαζί με κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας η εικόνα που μεταδίδει το ΕΡΤΝews είναι από την θερμική κάμερα του drone που έχει εστιάσει στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε περιοχές όπως το Κολωνάκι, Νεάπολη Εξαρχίων, Περιφερειακός Λυκαβηττού, λεωφόρο Αλεξάνδρας και Μέγαρο Μουσικής, παρατηρούνται θερμοκρασίες 70 βαθμών Κελσίου σε μεταλλικές κατασκευές και κάποια κτίρια, 50-60 βαθμούς στο οδόστρωμα, ενώ φαίνεται ότι σε σημεία που υπάρχει «πράσινο» η θερμοκρασία πέφτει κατά τουλάχιστον 40 βαθμούς Κελσίου.
Από τη Δευτέρα ξεκινούν «τα δύσκολα» και σύμφωνα με το τμήμα βίομετεωρολογίας του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η χώρα εισέρχεται σε συνθήκες ακραίας θερμικής επιβάρυνσης με σημαντικές συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό.