Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ υπό τον Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Για μία ώρα και 15 λεπτά συνεδρίασε υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν.
Η συνεδρίαση, η οποία αποφασίστηκε το πρωί του Σαββάτου (22/6), είχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 19:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν η εκτίμηση της κατάστασης, καθώς και η ενδεχόμενη επίδραση των διεθνών εξελίξεων στην εθνική ασφάλεια και τις γεωπολιτικές ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΥΣΕΑ είχε συνεδριάσει εκτάκτως και πριν από περίπου 10 ημέρες, μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ στο Ιράν, γεγονός που καταδεικνύει τη συνεχή και έντονη παρακολούθηση των γεγονότων από την ελληνική πλευρά.