Η απολογία Φιλιππίδη: “Υπήρξα άπιστος, αλλά όχι βιαστής”

 Η απολογία Φιλιππίδη: “Υπήρξα άπιστος, αλλά όχι βιαστής”

Απολογείται ενώπιον του δικαστηρίου ο Πέτρος Φιλιππίδης στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο γνωστός ηθοποιός δίνει τις δικές του εξηγήσεις και να αντικρούσει τις κατηγορίες που του αποδίδονται, οι οποίες αφορούν δύο απόπειρες βιασμού εις βάρος συναδέλφων του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τις δικαστικές αίθουσες στην απολογία του ο Φιλιππίδης, υποστήριξε πως αν και ήταν άπιστος, ωστόσο δεν είναι βιαστής.

Σύμφωνα με το Mega ανέφερε, «Έζησα δίπλα σε σπουδαίους ανθρώπους. Δίπλα στον Κουν, τον Θεοδωράκη, τον Μάνο. Δεν θα μπορούσα να είμαι βιαστής. Αυτοί οι άνθρωποι είχαν ήθος», είπε ο ακόμη ο ηθοποιός για να συμπληρώσει: «Υπήρξα άπιστος, αλλά με έχουν παρουσιάσει λες και είμαι ο Γιάννης Σπαλιάρας! Θυμάστε τη δήλωσή του με τις 4.500 γυναίκες;».

Στη συνέχεια ζήτησε συγνώμη από την σύζυγό του και από όποιους έβλεψε, «Ζητώ συγγνώμη αν έβλαψα κάποιον άθελα μου. Αλλά να ζητήσω συγνώμη για απόπειρα βιασμού; Δεν την έχω κάνει. Πως να ζητήσω συγγνώμη».

Αναφορικά με την απολογία του, είπε πως «ελπίζω να μην έχω το τέλος του Σωκράτη. Θέλω να ακούσετε και να με δικάσετε δίκαια».

«Έχω κάνει λάθη. Έχω ελαττώματα. Ίσως και πολλά άλλα ποτέ δεν εγκλημάτησα δεν πείραξα άνθρωπο, δεν βίασα, δεν αποπειράθηκα να βιάσω, σημαία μου είχα πάντα την αγάπη, το πάθος για δουλειά. Μπορεί να ήμουν εγωπαθής, επηρμένος» είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης όταν ξεκίνησε την απολογία του, ενώ προχώρησε και σε μια διευκρίνιση.

«Θέλω να κάνω μια διευκρίνιση. Προχθές μπήκε μέσα στην αίθουσα ένας πάτερ, με αγκάλιασε, με φίλησε και μου είπε κάτι στο αυτί. Είναι ο πατέρας Ευάγγελος Παπανικολάου, έχει τεράστιο έργο και μου έφερε χαιρετίσματα από έναν ιερέα στην Τρίπολη που ερχόταν και μας εξομολογούσε. Μου είπε έχεις ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ και είναι άδικο αυτό που σου συμβαίνει. Έτυχε διότι ήταν μάρτυρας στη δίκη του πατέρα Αντώνιου» είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Ο κατηγορούμενος ηθοποιός προσπάθησε να εξηγήσει τι εννοούσε όταν έλεγε περί οργανωμένου σχεδίου σε βάρος του. «Πρέπει να δώσω ο ίδιος τον εαυτό μου, πρέπει να να κολυμπήσω ο ίδιος για να βγω στην ακτή. Όταν μίλησα για οργανωμένο, δεν εννοούσα αυτό που έχετε καταλάβει. Δεν είπα ότι δημιουργήθηκε μία νέα φιλική εταιρία για να καταστραφεί ο Φιλιππίδης. Είναι η τελευταία φορά που μιλάω. Δεν θα μιλήσω ξανά στη ζωή μου.

Δημιουργήθηκε ένας τεράστιος μύθος για τις αντιφάσεις. Η δίκη δεν γίνεται μόνο εδώ. Αυτή η δίκη γίνεται έξω. Ελάχιστοι άνθρωποι με υποστήριξαν. Επίσης, βιαζόμαστε για το πότε θα γίνει η απολογία. Όσο περνάει ο καιρός αλλάζουν τα πράγματα. Απελευθερώνονται οι άνθρωποι. Ανοίγουν τα στόματα και λένε αυτά που δεν θέλουν, δεν τους αρέσουν, ανοίγουν και υπέρ μου εννοώ. Το κλίμα δεν αλλάζει στα κανάλια, στους δημοσιογράφους.

Πρόεδρος: Γιατί;

Πέτρος Φιλιππίδης: Γιατί πουλάει η κακία. Μπορεί να έχω εκφράσει κάποια πράγματα λάθος, αναλαμβάνω την ευθύνη.

«Επανέρχομαι στο θέμα τι συνέβη. Δεν είπα ότι βρέθηκαν κάποιοι σε ένα δωμάτιο και είπαν ότι θα καταστρέψουν τον Φιλιππίδη… Σε καιρό ειρήνης όλα είναι καλά. Η πανδημία ήταν ένας πόλεμος. Εκεί ο Σπύρος Μπιμπίλας είπε πως εάν δεν ήταν η πανδημία αυτό δεν θα είχε ξεκινήσει. Είχε γίνει ερώτηση από πρόεδρο και είπε ακριβώς αυτό. Το θέμα δεν ήταν η καταστροφή του Φιλιππίδη αλλά η αλλαγή στο θέατρο.

Πρόεδρος: Ήταν να αλλάξει η πίτα όπως έχετε πει ή οι συμπεριφορές;

Πέτρος Φιλιππίδης: Και τα δύο. Βεβαίως υπήρχαν συμπεριφορές…

Πρόεδρος: Που δεν είναι αποδεκτές…

Πέτρος Φιλιππίδης: Και πρέπει να αλλάξουν. Το metoo δεν είναι κάτι χωρίς λόγο. Εγώ είμαι με τις γυναίκες. Ποιος θα με πιστέψει; Εγώ τις γυναίκες τις αγάπησα. Τις αγαπώ. Σε αυτό τον πόλεμο, μπήκαν σύμμαχοι, πολλοί από την μία, ελάχιστοι από την άλλοι. Ξαφνικά οι άνθρωποι που ήταν κατά της βίας, μόνο όταν μία γυναίκα κακοποιείται στεναχωριόμαστε, όταν ένας άνδρας κακοποιείται; Το metoo θα πρέπει να είναι για όλο τον κόσμο, όχι μόνο τις γυναίκες.

Πρόεδρος: Έχει εξήγηση, είναι ποιο ευάλωτες.

Πέτρος Φιλιππίδης: Έπρεπε να έχουν οι γυναίκες το θάρρος να αντιμετωπίζουν ο,τιδήποτε. Που προστατεύτηκε το τεκμήριο της αθωότητας; Το κινημα αυτό και το ΣΕΗ αποτελεί προστάτεψαν το τεκμήριο αθωότητας; Εγώ που είμαι άνεργος και έχω μόνο να διαβάζω, να γράφω και να σκέφτομαι. Η πολυτέλεια αυτής της δίκης είναι ο χρόνος.

Η δίκη συνεχίζεται.