Ιταλία: Φωτιά στο προπονητικό κέντρο της Φιορεντίνα- Πέντε άτομα στο νοσοκομείο (vid)

 Ιταλία: Φωτιά στο προπονητικό κέντρο της Φιορεντίνα- Πέντε άτομα στο νοσοκομείο (vid)

Αναστάτωση προκάλεσε πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Κυριακής (1/6) στο «Viola Park», το προπονητικό κέντρο της Φιορεντίνα, στη Φλωρεντία. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 2:00 π.μ. στο κτίριο C.South, όπου φιλοξενούνται νεαροί ποδοσφαιριστές του συλλόγου, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε δωμάτια και στην οροφή του κτιρίου.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, επτά άτομα απομακρύνθηκαν άμεσα από το σημείο, ενώ πέντε εξ αυτών –τέσσερις παίκτες της ομάδας και ένα μέλος του προσωπικού– μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο, με ήπια αναπνευστικά προβλήματα λόγω εισπνοής καπνού.

Και οι πέντε έλαβαν εξιτήριο λίγες ώρες αργότερα, χωρίς να διατρέχουν περαιτέρω κίνδυνο.

Η ανταπόκριση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλωρεντίας ήταν άμεση, με 20 πυροσβέστες και ειδικά οχήματα να επιχειρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς.

Το κτίριο κρίθηκε ακατάλληλο προς χρήση, ενώ οι ακριβείς αιτίες που προκάλεσαν την πυρκαγιά παραμένουν υπό διερεύνηση.

Η Φιορεντίνα, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι το σύστημα πυρασφάλειας και η γρήγορη αντίδραση του προσωπικού συνέβαλαν καθοριστικά στην ασφαλή εκκένωση του χώρου.

Παράλληλα, έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, με προτεραιότητα στην επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων.