Δολοφονία Γιώργου Μοσχούρη/Νέα στοιχεία: Εξετάζεται η εμπλοκή ξένης μαφίας- Σοκαριστικές μαρτυρίες

 Δολοφονία Γιώργου Μοσχούρη/Νέα στοιχεία: Εξετάζεται η εμπλοκή ξένης μαφίας- Σοκαριστικές μαρτυρίες

Ολοένα και περισσότερες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη μαφιόζικη εκτέλεση του Γιώργου Μοσχούρη, που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (24/4) στο Χαλάνδρι, έξω από ιδιωτικό ιατρικό κέντρο, σε κεντρικό σημείο της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές βλέπουν πίσω από τη δολοφονία «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ των νονών της νύχτας, με τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ την ίδια ώρα εξετάζεται και η εμπλοκή ξένης μαφίας.

Κατάθεση γιατρού αναφέρει πως το θύμα έφερε όπλο και ενδεχομένως να ανταπέδωσε τα πυρά, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο επισήμως. Οι εκτελεστές φέρεται να γνώριζαν με ακρίβεια το πρόγραμμα του θύματος, καθώς είχαν σταθμεύσει σε κοντινό ανοιχτό χώρο, πίσω από έναν συρμάτινο φράχτη και όταν ο 53χρονος βγήκε από το κτίριο, τον πυροβόλησαν με περισσότερες από δέκα σφαίρες.

Στη συνέχεια, οι δράστες διέφυγαν με το ίδιο όχημα, το οποίο έκαψαν λίγο αργότερα στο Πάτημα Χαλανδρίου και συνέχισαν τη φυγή τους με άλλο αυτοκίνητο. Η Ασφάλεια Αττικής έχει ήδη συλλέξει βίντεο από κάμερες ασφαλείας σε παρακείμενα σημεία και εξετάζει υλικό προηγούμενων ημερών, για να εντοπίσει ύποπτες κινήσεις και τυχόν ίχνη παρακολούθησης.

Εξετάζεται η εμπλοκή ξένης μαφίας

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο MEGA ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν ότι η μαφιόζικη εκτέλεση αποτελεί την πιο προβληματική επίθεση, που έχει σημειωθεί στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες, μιας και αυτή έγινε μέρα-μεσημέρι σε κεντρικό σημείο του Χαλανδρίου, με κίνδυνο να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Οι Αρχές, με βάση τον τρόπο δράσης των εκτελεστών, εκτιμούν ότι οι δράστες δεν ήταν Έλληνες και εξετάζεται η εμπλοκή ξένης μαφίας, συγκεκριμένα της ρωσικής, στην εν ψυχρώ εκτέλεση.

Αξίζει να σημειωθεί, πως πριν από μερικούς μήνες η ΕΛ.ΑΣ. είχε σχηματίσει δικογραφία για τουλάχιστον 50-60 άτομα για λαθρεμπόριο καυσίμων, που σχετίζονταν με δολοφονίες πέντε ποινικών. Οι Αρχές σημειώνουν πως υπάρχει προσπάθεια εξόντωσης των Ελλήνων ποινικών, ώστε να αναλάβουν οι αλλοδαπές μαφίες τα ηνία του χώρου. Εάν οι εκτιμήσεις των Αρχών βγουν αληθινές, φαίνεται πως η εμπλοκή ξένης μαφίας δεν λογαριάζει το κατά πόσο θα σκοτωθούν Έλληνες πολίτες κατά την εκτέλεση συμβολαίων θανάτων.

«Πέντε λεπτά πριν περνούσα από το διαγνωστικό κέντρο»

Σοκαριστική είναι η μαρτυρία μιας γυναίκας, η οποία μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, σχετικά με την εκτέλεση του Γιώργου Μοσχούρη. Αρχικά τόνισε ότι άκουσε τα καλάσνικοφ από την απέναντι πλευρά από το διαγνωστικό κέντρο και ότι οι σφαίρες εξοστρακίστηκαν με αποτέλεσμα να καρφωθούν σε ένα διερχόμενο όχημα και στην τζαμαρία του διαγνωστικού κέντρου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Οι δράστες ήταν κρυμμένοι στον χώρο της πολυκατοικίας που βρίσκεται επί την Παπανικολή και Αριστείδου, πίσω ακριβώς από την περίφραξη και του ρίξανε».

Συνέχισε λέγοντας ότι: «Πέντε λεπτά περνούσα με το σκυλί μου εγώ (από το διαγνωστικό κέντρο). Τέλος πάντως τι να λέμε τώρα, να φτιάχνουμε σενάρια. Και όχι μόνο εγώ ο καθένας θα μπορούσε να βρίσκεται εκεί, γιατί εκεί είναι το πάρκινγκ του κέντρου (διαγνωστικού). Δηλαδή στο σημείο που βρίσκεται τώρα η αστυνομία είναι το πάρκινγκ του διαγνωστικού κέντρου που πηγαίνουν οι άνθρωποι για τις εξετάσεις τους».

“Το Καλάσνικοφ πέταγε φωτιές”

Συγκλονίζει η περιγραφή του αυτόπτη μάρτυρα που είδε την ενέδρα θανάτου στον Γιώργο Μοσχούρη έξω από ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο στο Χαλάνδρι, το απόγευμα της Πέμπτης (24/04). Συγκεκριμένα ο άνδρας ηλικίας περίπου 80 ετών μίλησε στο «Open Τώρα» και δήλωσε ότι ο ίδιος γλίτωσε από θαύμα. Όπως ο ίδιος αφηγήθηκε, σχεδόν 15 λεπτά πριν από τη δολοφονία, άκουσε ένα αμάξι να κάνει θόρυβο και βγήκε από το σπίτι του για να διαμαρτυρηθεί.

Ωστόσο, δίστασε να φωνάξει κι έτσι έμεινε να παρατηρεί το όχημα, το οποίο στη συνέχεια αποδείχτηκε πως μέσα ήταν οι δράστες, οι οποίοι έκαναν βόλτες γύρω από το ιατρικό κέντρο που επισκέφθηκε ο στόχος τους, με βάση τη μαρτυρία.

«Είχα την ατυχία να δω ζωντανά αυτό το γεγονός. Ήμουν στο σπίτι μου ξαπλωμένος και ξαφνικά ακούω στο υπαίθριο πάρκινγκ ροδιές. Βγαίνω έξω και κοιτάω ένα ξένο αμάξι, μεγάλο ΙΧ. Είναι με τη μούρη προς το ιατρικό κέντρο και κάνει αναστροφή για να φύγει. Ρίχνει ψιχάλες και λέω ας περιμένω, είμαι από τους παλιούς, νευρόσπασμα. Για καλή μου τύχη, δεν βγήκε από το αμάξι, γιατί αν έβγαινε, θα του τα έχωνα και μπορεί να πήγαινα εγώ στην κάσα», είπε χαρακτηριστικά.

Έπειτα, ανέφερε, σημειώθηκε η επίθεση, αλλά δεν αντιλήφθηκε αμέσως ότι ήταν πυροβολισμοί, οπότε βγήκε έξω να δει.

«Μπαίνω μέσα, ξαπλώνω πάλι, πέρασε κάνα τέταρτο και ακούω να πέφτει η πολυκατοικία, στην κυριολεξία. Τέτοιο θόρυβο σαν κομπρεσέρ, να ρίχνει βολές κατά ριπάς. Βγαίνω αστραπή στη βεράντα να δω και βλέπω έναν τύπο, σκυφτό στα πλέγματα να κοιτάει μέσα. Εγώ δεν έχω δει ακόμα ότι υπάρχει νεκρός», είπε ο μάρτυρας.

«Τότε, βλέπω ένα άτομο νεκρό, δεν υπήρχε μούρη, την είχε φάει ο κάλυκας… Πέταγε φωτιές το Καλάσνικοφ, έριξε μέχρι πενήντα σφαίρες», πρόσθεσε μιλώντας στην εκπομπή του Open.

Η ανάρτηση της πρώην συζύγου του

Η Κατερίνα Δαρμή, πρώην σύζυγος του Γιώργου Μοσχούρη, ή αλλιώς «θαμνάκια», που δολοφονήθηκε χθες, Πέμπτη, έξω από ιατρικό κέντρο στο Χαλάνδρι, τον αποχαιρέτησε με ανάρτησή της στα social media, στην οποία χαρακτήρισε την είδηση για την εκτέλεσή του «βόμβα στο κεφάλι».

Ανέφερε επίσης ότι, παρά την αντιφατική εικόνα που είχε ο Μοσχούρης στην κοινωνία, εκείνη τον θεωρούσε πάντα προστάτη και πατέρα της, εξηγώντας την αγάπη που είχε για εκείνον και τον ρόλο του στη ζωή της.

Ποια είναι η Κατερίνα Δαρμή

Η Κατερίνα Δαρμή, η οποία εργάστηκε για χρόνια στην ΕΡΤ, στο τμήμα μακιγιάζ και ενδυματολογίας, έγινε ευρύτερα γνωστή στο κοινό όταν συμμετείχε στο πρώτο «Survivor» το 2003. Εκεί, η 23χρονη τότε Δαρμή κέρδισε την προσοχή των τηλεθεατών για την προσωπικότητά της και τις δυνατές φιλίες που ανέπτυξε, ιδιαίτερα με τον Ηλία Βαλάση.

Ωστόσο, αυτό που την έκανε ακόμα πιο γνωστή ήταν η προσωπική της ζωή και η σχέση της με τον Γιώργο Μοσχούρη, έναν από τους ηγετικούς παράγοντες της Greek Mafia, ο οποίος δολοφονήθηκε σε ηλικία 54 ετών, προκαλώντας σοκ στην κοινή γνώμη.

Με αναφορά στα δύσκολα χρόνια που πέρασαν μαζί, η Δαρμή τόνισε ότι ποτέ δεν μετάνιωσε για την απόφαση να κάνει οικογένεια μαζί του, χαρακτηρίζοντας τον ως τον «πιο μάγκα και καλό πατέρα» που υπήρχε. Το τραγικό περιστατικό που οδήγησε στον θάνατό του, όταν άγνωστοι τον πυροβόλησαν με Καλάσνικοφ έξω από διαγνωστικό κέντρο, έχει σοκάρει την κοινή γνώμη και φέρει στο προσκήνιο τις σκοτεινές πτυχές του κόσμου της νύχτας.

Η ανάρτηση:

darmi2