• 30 Νοεμβρίου, 2021

24ωρη απεργία από τη ΓΕΝΟΠ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

 24ωρη απεργία από τη ΓΕΝΟΠ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Σε 24ωρη απεργία προχωράει σήμερα Τρίτη 19 Οκτωβρίου η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, καλώντας και σε συλλαλητήριο στις 10 το πρωί στην Αθήνα, στην οδό Χαλκοκονδύλη 30, ενάντια στην επέκταση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει, ότι «η απόφαση της διοίκησης, με εντολή της κυβέρνησης, για την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) της ΔΕΗ χωρίς τη συμμετοχή του Δημοσίου οδηγεί στην “απώλεια” της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας.

»Ως εργαζόμενοι, είμαστε κομμάτι μιας μεγαλύτερης προσπάθειας που έκανε δυνατή την πρόσβαση των καταναλωτών σε ένα βασικό και απαραίτητο αγαθό, το ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτό το αγαθό σήμερα κινδυνεύει.

»Κανείς μας δεν ξεχνάει τις πολλές προσπάθειες που έγιναν για τη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Αυτή, ίσως, είναι η πιο επικίνδυνη απόπειρα.

»Έχουμε υποχρέωση να δώσουμε μια μάχη, ίσως έναν κρίσιμο αγώνα. Η ΔΕΗ, αν προχωρήσει η ΑΜΚ όπως σχεδιάζεται, δεν θα είναι η ίδια εταιρία με αυτή στην οποία εργαστήκαμε.

Θα έχει χάσει οριστικά το Δ.

Το Δ της Δύναμης και του Δημοσίου Συμφέροντος.

»Έχουμε χρέος, απέναντι στους καταναλωτές, στις οικογένειές μας αλλά και στην ιστορία μας να ακουστεί η φωνή μας και να αγωνιστούμε : Έχουμε χρέος Να μη χαθεί το Δ της ΔΕΗ».

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην Πτολεμαΐδα συλλαλητήριο με ίδιο πλαίσιο και οργανωτή το σωματείο της ΔΕΗ «Σπάρτακος» που έχει έδρα την Πτολεμαΐδα.