Τραγωδία στην Πλάκα: Η 78χρονη είχε ζητήσει να γίνει έλεγχος στο φυσικό αέριο

 Τραγωδία στην Πλάκα: Η 78χρονη είχε ζητήσει να γίνει έλεγχος στο φυσικό αέριο

Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες στο ισοπεδωμένο κτίριο της οδού Λυσικράτους στην Πλάκα για τα αίτια της έκρηξης που στοίχισε 6 ανθρώπινες ζωές, νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση.

Με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι η διαρροή που προκάλεσε την έκρηξη φαίνεται πως ήταν στο εσωτερικό του διαμερίσματος του 2ου ορόφου, αποκαλύπτεται τώρα ότι η 78χρονη γυναίκα που ζούσε εκεί, είχε ζητήσει να γίνει έλεγχος στο φυσικό αέριο μόλις έναν μήνα πριν την τραγωδία στην Πλάκα.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η 78χρονη μέσα στον Αύγουστο, φαίνεται ότι αναζητούσε τεχνικό για να εκδώσει φύλλο ελέγχου καύσης. Πρόκειται για έναν έλεγχο που γίνεται για την ασφάλεια της εγκατάστασης και θα μπορούσε να διαπιστώσει την ύπαρξη διαρροής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται ο ΑΝΤ1, η γυναίκα είχε απευθυνθεί σε κάποιον τεχνικό ο οποίος όμως, λόγω των θερινών διακοπών του Αυγούστου είναι πιθανό να μην πήγε τελικά για να κάνει τον έλεγχο.


Υπενθυμίζεται ότι στο διαμέρισμα που ζούσε το ζευγάρι των ηλικιωμένων, η εγκατάσταση είχε πιστοποιητικό στεγανότητας που εκδόθηκε τον Φεβρουάριο του 2026 σύμφωνα με πληροφορίες. Γιατί λοιπόν η γυναίκα ζητούσε να γίνει έλεγχος τον Αύγουστο; Μήπως παρατήρησε ενδείξεις διαρροής;

Σχετικά Άρθρα