Πάρος: Μοιραία κατάδυση για 55χρονο Αμερικανό – Εξέπνευσε στην Πάρο

 Πάρος: Μοιραία κατάδυση για 55χρονο Αμερικανό – Εξέπνευσε στην Πάρο

Μία βόλτα στον βυθό στάθηκε μοιραία για έναν 55χρονο Αμερικανό, ο οποίος είχε έρθει στην Ελλάδα και πήρε μέρος σε περιηγητική κατάδυση.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ένας 55χρονος, Αμερικανός υπήκοος ενώ έκανε οργανωμένη περιηγητική κατάδυση στη θαλάσσια περιοχή στη θέση Βουτάκος της Πάρου δεν αισθάνθηκε καλά και φάνηκε πως δεν μπορεί ν΄ ανταποκριθεί.

Οι εκπαιδευτές του καταδυτικού κέντρου τον ανέσυραν αναίσθητο σε ιδιωτικό σκάφος όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση ενώ ενημερώθηκε και το λιμεναρχείο της Πάρου.

Ο 55χρονος μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Πούντας απ’ όπου διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πάρου. Εκεί διαπιστώθηκε όμως ότι ήταν ήδη αργά.

Προανάκριση για το περιστατικό διεξάγει το Λιμεναρχείο Πάρου ενώ έχει ήδη παραγγελθεί νεκροψία – νεκροτομή και τοξικολογική εξέταση στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για τα αίτια θανάτου του άτυχου 55χρονου.

Σχετικά Άρθρα