Ο Μαρινάκης χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ κόμμα-δορυφόρο του Τσίπρα
✨Ο υφυπουργός Παύλος Μαρινάκης κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη για λαϊκισμό και ακραία ρητορική, με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή Απόστολου Πάνα.
✨Η κριτική εστιάζει στην υποτιθέμενη ομοιότητα προγράμματος ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στη στάση του ΠΑΣΟΚ σε θέματα όπως η υπόθεση των Τεμπών και πρόταση δυσπιστίας.
✨Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για οικονομικές προτάσεις χωρίς δημοσιονομική βάση και εφαρμόζοντας «συνταγές λεφτόδεντρων».
✨Τέλος, ο Παύλος Μαρινάκης υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη έχει μετατραπεί σε «δορυφόρο» του Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας τη στενή πολιτική τους σχέση.
Νέα επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του Νίκου Ανδρουλάκη εξαπέλυσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος Απόστολου Πάνα σχετικά με το ενδεχόμενο πολιτικών συνεργασιών.
Ο κ. Μαρινάκης, σε ανακοίνωσή του, συνδέει τις δηλώσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ με την πρόσφατη αντιπαράθεση γύρω από το πρόγραμμα του κόμματος και τον Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι πλέον περιορίζονται ακόμη περισσότερο οι πολιτικές αποστάσεις μεταξύ των δύο πλευρών.
«Λίγες ημέρες μετά την αποκαλυπτική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την οποία ο κ. Τσίπρας είχε αντιγράψει το 80% του προγράμματός τους, ήρθε σήμερα ο βουλευτής του κόμματος κ. Απόστολος Πάνας με τις δηλώσεις του για να καλύψει το υπόλοιπο 20% που τους χωρίζει», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η δήλωση Πάνα που προκάλεσε την αντίδραση
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραπέμπει σε συνέντευξη του Απόστολου Πάνα στο κανάλι της «Ναυτεμπορικής». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με την ΕΛΑΣ, ο βουλευτής απάντησε: «Εγώ βλέπω ότι η ΕΛΑΣ είναι ένα κόμμα που κινείται στον άξονα της σοσιαλδημοκρατίας, τι να πούμε τώρα, να πούμε πράγματα τα οποία δεν έχουν ουσιαστική πολιτική βάση; […] Πού είναι το κακό;». Με αφετηρία τη συγκεκριμένη τοποθέτηση, ο Παύλος Μαρινάκης διευρύνει την κριτική του προς τη συνολική πολιτική γραμμή που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη.
«Διολίσθηση στον λαϊκισμό και την ακραία ρητορική»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστηρίζει ότι η πορεία του ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα δείχνει, κατά την κυβερνητική ανάγνωση, μετατόπιση προς πιο ακραίες πολιτικές θέσεις και αντιπολιτευτικές πρακτικές. «Δεν χρειαζόταν η δήλωση του κ. Πάνα για να διαπιστώσουν όλοι ότι το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη έχει διολισθήσει στον δρόμο του λαϊκισμού και της ακραίας ρητορικής», αναφέρει.
Στη συνέχεια επικαλείται τη στάση του κόμματος στην υπόθεση των Τεμπών, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι «υιοθέτησε τις θεωρίες συνωμοσίας των ξυλολίων και των χαμένων βαγονιών», ενώ αναφέρεται και στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, την οποία είχε συνυπογράψει η αξιωματική αντιπολίτευση με άλλα κόμματα.
Παράλληλα, κατηγορεί τη Χαριλάου Τρικούπη για οικονομικές προτάσεις χωρίς επαρκή δημοσιονομική βάση, κάνοντας λόγο για εφαρμογή «κατά γράμμα των συνταγών των λεφτόδεντρων».
«Δορυφόρος του κ. Τσίπρα»
Η ανακοίνωση καταλήγει με την πιο αιχμηρή πολιτική αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος επιχειρεί να ταυτίσει πολιτικά το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Αλέξη Τσίπρα.
«Είναι, πλέον, φανερό ότι το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη έχει γίνει κόμμα “δορυφόρος” του κ. Τσίπρα», σημειώνει ο Παύλος Μαρινάκης.