Κυψέλη: Νέα στοιχεία για την Βρετανίδα – Οι τελευταίοι άνθρωποι που μίλησαν μαζί της στο Κερατσίνι

 Κυψέλη: Νέα στοιχεία για την Βρετανίδα – Οι τελευταίοι άνθρωποι που μίλησαν μαζί της στο Κερατσίνι
💡 AI Summary by Libre

Οι έρευνες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος συνεχίζονται για τη 38χρονη Βρετανίδα, η σορός της οποίας βρέθηκε μέσα σε βαλίτσα στην Κυψέλη.

Η γυναίκα ταξίδεψε από το Εδιμβούργο στην Ελλάδα, φιλοξενήθηκε στο Κερατσίνι και χάθηκαν τα ίχνη της αφού έφυγε για συνάντηση στην Κυψέλη στις 15 Ιουλίου.

Η βαλίτσα βρέθηκε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στις 18 Ιουλίου, πιθανώς μεταφερμένη εκεί την προηγούμενη μέρα, ενώ εξετάζονται κάμερες και καταλύματα της περιοχής.

Τα μηνύματα από το κινητό της μετά την εξαφάνιση θεωρούνται παραπλανητικά, με το γεωεντοπισμό να δείχνει παραμονή κοντά στην Κυψέλη, σημαντικό στοιχείο για τις έρευνες.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος για την υπόθεση της 38χρονης Βρετανίδας, η σορός της οποίας εντοπίστηκε μέσα σε βαλίτσα σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Κυψέλη. Οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν να ανασυνθέσουν τις τελευταίες κινήσεις της γυναίκας και να εξακριβώσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή της.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών επικοινώνησαν με τον πατέρα της 38χρονης, ο οποίος ανέφερε ότι η κόρη του ταξίδεψε στην Ελλάδα από το Εδιμβούργο και, μετά την άφιξή της, φιλοξενήθηκε από φιλικό ζευγάρι στο Κερατσίνι.

Όπως κατέθεσαν οι δύο φίλοι της στις Αρχές, στις 15 Ιουλίου η γυναίκα αποχώρησε από την κατοικία τους, ενημερώνοντάς τους ότι θα μετέβαινε στην Κυψέλη για να συναντήσει φίλους από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου επρόκειτο να παραμείνει για τις επόμενες ημέρες.

Από εκείνη τη στιγμή τα ίχνη της χάνονται, μέχρι τον εντοπισμό της σορού της στις 18 Ιουλίου από έναν άστεγο, ο οποίος εισήλθε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο επί της οδού Ευελπίδων. Ο ίδιος κατέθεσε ότι χρησιμοποιούσε συχνά τον συγκεκριμένο χώρο ως καταφύγιο και πως η βαλίτσα δεν βρισκόταν εκεί ούτε στις 15 ούτε στις 16 Ιουλίου. Η μαρτυρία αυτή οδηγεί τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι η βαλίτσα μεταφέρθηκε στο σημείο πιθανότατα στις 17 Ιουλίου.

Για τον λόγο αυτό, οι αστυνομικοί συλλέγουν υλικό από κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής, ενώ παράλληλα εξετάζουν ξενοδοχεία και καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης (Airbnb) κοντά στο εγκαταλελειμμένο κτίριο, προκειμένου να εντοπίσουν πρόσωπα ή κινήσεις που θα μπορούσαν να σχετίζονται με τη μεταφορά της σορού.

Ένα ακόμη στοιχείο που βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών είναι η ίδια η βαλίτσα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η 38χρονη είχε φτάσει στην Ελλάδα έχοντας μόνο ελαφριές αποσκευές, γεγονός που ενισχύει την εκτίμηση ότι η βαλίτσα στην οποία εντοπίστηκε η σορός δεν της ανήκε. Ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδεται στην εξέταση γενετικού υλικού και δακτυλικών αποτυπωμάτων που έχουν εντοπιστεί πάνω σε αυτή.

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πορεία του κινητού τηλεφώνου της 38χρονης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συσκευή παρέμενε ενεργή μετά την εξαφάνισή της, ενώ από τις 15 έως και τις 29 Ιουλίου αποστέλλονταν μηνύματα στους γονείς και τους συγγενείς της, με τα οποία τους ενημέρωνε ότι επιθυμούσε να παραμείνει μόνη της για κάποιο χρονικό διάστημα. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα μηνύματα αυτά είχαν στόχο να παραπλανήσουν το οικογενειακό της περιβάλλον, ώστε να καθυστερήσει η δήλωση εξαφάνισής της και να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος.

Παράλληλα, τα δεδομένα γεωεντοπισμού του κινητού φέρεται να δείχνουν ότι η συσκευή παρέμενε όλες αυτές τις ημέρες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και ειδικότερα κοντά στην Κυψέλη, στοιχείο που αξιολογείται ως ιδιαίτερα σημαντικό για την εξέλιξη της έρευνας.

Σχετικά Άρθρα