Γεωργίου: Ο 28χρονος συλληφθείς ομολόγησε τη δολοφονία του 73χρονου ποινικολόγου

 Γεωργίου: Ο 28χρονος συλληφθείς ομολόγησε  τη δολοφονία του 73χρονου ποινικολόγου
💡 AI Summary by Libre

Ο 28χρονος Αιγύπτιος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 73χρονου ποινικολόγου Σταύρου Γεωργίου είχε προηγούμενα για παράνομη είσοδο και ασέλγεια σε ανήλικη.

Ο δράστης ομολόγησε πως ξυλοκόπησε άγρια το θύμα, άρπαξε χρήματα και λάπτοπ, και συνελήφθη λόγω σπασμένου χεριού που βρέθηκε πάνω του.

Οι Αρχές διαθέτουν βίντεο από τις 20 Ιουλίου που δείχνει δύο άτομα κοντά στο γραφείο του θύματος, χωρίς όμως να ταυτοποιηθεί ποιοι είναι.

Η δολοφονία αποκαλύφθηκε όταν οι ανήλικες κόρες του Γεωργίου τον αναζήτησαν στο γραφείο του, όπου βρέθηκε νεκρός μετά από άγριο ξυλοδαρμό.

Ο συλληφθείς για τη δολοφονία του 73χρονου ποινικολόγου Σταύρου Γεωργίου, ένας 28χρονος Αιγύπτιος, έχει απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για παράνομη είσοδο στη χώρα. Σε βάρος του υπήρχε ένταλμα σύλληψης και για ασέλγεια σε ανήλικη το 2024.

Ο δράστης φέρεται να ομολόγησε ότι γνωρίστηκαν με το θύμα μέσω μιας κοινής παρέας είχαν πριν βγει έξω και είχαν διασκεδάσει επέστρεψαν στο σπίτι και περιέγραψε πως άρπαξε το κεφάλι του ποινικολόγου και άρχισε να το χτυπάει στους τοίχους και στα κομοδίνα μέχρι που τον άφησε στο δάπεδο αμέσως μετά πήρε χρήματα και λάπτοπ που βρήκε και εξαφανίστηκε.

Ένα στοιχείο που οδήγησε τους αστυνομικούς στη σύλληψή του είναι ότι ο φερόμενος ως δράστης εντοπίστηκε με σπασμένο χέρι.

Βίντεο λίγες ώρες πριν εντοπιστεί νεκρός ο ποινικολόγος

Σημαντικό ρόλο είναι πιθανό να έχει παίξει και ένα βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές από τις 20 Ιουλίου, ώρες πριν εντοπιστεί δολοφονημένος ο Σταύρος Γεωργίου στο γραφείο του, γυμνός μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Στο συγκεκριμένο υλικό, φαίνονται δύο άτομα να περπατούν σε δρόμο κοντά στο γραφείο του. Ο ένας εκ των δύο φορά ένα ανοιχτόχρωμο ρούχο. Ενώ, αρχικά οι δύο τους περπατάνε σε σχετικά κοντινή απόσταση κάποια στιγμή – κι ενώ είναι ακόμα εν κινήσει – απομακρύνονται ο ένας από τον άλλον. Ακόμη δεν έχει πάντως ταυτοποιηθεί εάν το ένα από τα δύο άτομα είναι ο ποινικολόγος ο οποίος βρέθηκε νεκρός λίγες ώρες αργότερα.


Το θύμα ξυλοκοπήθηκε, έφερε πολλαπλές κακώσεις στο κεφάλι

Πάντως, από την πρώτη στιγμή που έφθασαν στον τόπο του εγκλήματος, οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι ο Γεωργίου είχε υποστεί άγριο ξυλοδαρμό – εκτίμηση που επιβεβαιώθηκε και από την ιατροδικαστική εξέταση.

Οι ιατροδικαστές Νίκος Καλόγρηας και Συμεών Μεσογίτης διαπίστωσαν πολλαπλές κακώσεις κεφαλής και θώρακος από θλών και αμβλύ αντικείμενο.

Η τραγωδία αποκαλύφθηκε όταν οι δύο ανήλικες κόρες του Γεωργίου αποφάσισαν να τον αναζητήσουν στο γραφείο του, καθώς οι τηλεφωνικές κλήσεις που του έκαναν έμεναν αναπάντητες.

Καθώς περνούσαν οι ώρες χωρίς καμία επικοινωνία, οι ανήλικες μετέβησαν στο γραφείο του, όπου χτυπούσαν επίμονα το κουδούνι χωρίς να λάβουν απάντηση. Τις φωνές τους άκουσε ένοικος της πολυκατοικίας, ο οποίος ειδοποίησε τον θυρωρό. Εκείνος άνοιξε τον χώρο, όπου αποκαλύφθηκε η τραγική κατάληξη.

Σχετικά Άρθρα