Σισμανόγλειο: Κακουργηματική δίωξη στον 76χρονο για τη φωτιά
✨Ο 76χρονος κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση και διακεκριμένη φθορά μετά τη φωτιά στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν.
✨Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε θάλαμο του πρώτου ορόφου, με προληπτική απομάκρυνση 70 ασθενών από τον πρώτο και δεύτερο όροφο.
✨Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε την πρόθεσή του να βάλει φωτιά λόγω ψυχολογικής πίεσης, ενώ αρχικά ισχυρίστηκε πως ήταν ατύχημα.
✨Μετά την εκδήλωση της φωτιάς, εγκατέλειψε το νοσοκομείο, εντοπίστηκε στο σπίτι του και οδηγήθηκε στα δικαστήρια για ποινική δίωξη.
Ποινική δίωξη για το κακούργημα του εμπρησμού από πρόθεση, καθώς και για το αδίκημα της διακεκριμένης φθοράς, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 76χρονου που φέρεται να προκάλεσε τη φωτιά στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.
Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση, όπως μεταδίδει το ertnews.gr.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 04:53 τα ξημερώματα της Πέμπτης σε θάλαμο νοσηλείας του πρώτου ορόφου του νοσοκομείου, ενώ πραγματοποιήθηκε προληπτική απομάκρυνση περίπου 35 ασθενών του 1ου ορόφου καθώς και 35 ασθενών του 2ου ορόφου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 76χρονος νοσηλευόταν στον συγκεκριμένο θάλαμο από τον οποίο ξεκίνησε η φωτιά και φέρεται να ομολόγησε την πράξη του κατά την προανάκριση, εκφράζοντας παράλληλα τη μεταμέλειά του για τον εμπρησμό.
Αρχικά είχε υποστηρίξει ότι άναψε ένα τσιγάρο και ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε κατά λάθος. Ωστόσο, στη συνέχεια, μετά την εξέτασή του από τους ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής, παραδέχθηκε ότι προκάλεσε ο ίδιος την πυρκαγιά.
Μεταξύ άλλων, ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε έντονη ψυχολογική πίεση και ήθελε να ξεσπάσει. Για τον λόγο αυτό, έβαλε φωτιά σε στρώμα του θαλάμου, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν σκηνές πανικού και μια ιδιαίτερα δύσκολη επιχείρηση εκκένωσης του νοσοκομείου.
Μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, ο 76χρονος εγκατέλειψε το νοσοκομείο και επέστρεψε στο σπίτι του, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η απουσία του διαπιστώθηκε κατά την καταμέτρηση των ασθενών, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές αρχές να τον αναζητήσουν στην οικία του, όπου και τον εντόπισαν.
Στη συνέχεια προσήχθη στους ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής, οι οποίοι διενεργούν την προανάκριση, ενώ σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για την άσκηση ποινικής δίωξης και, στη συνέχεια, να παραπεμφθεί στον ανακριτή.