Πέθανε το βρέφος που είχε πνιγεί με τροφή
Τραγική ήταν η εξέλιξη στην υπόθεση του βρέφους 10 μηνών από τη Ρόδο, το οποίο είχε υποστεί πνιγμό από τροφή και είχε μεταφερθεί με επείγουσα αεροδιακομιδή στην Αθήνα για εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το μικρό παιδί κατέληξε τα ξημερώματα της Παρασκευής (10/6/2026), περίπου στις 04:30, παρά τις συνεχείς και συντονισμένες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού να το κρατήσουν στη ζωή.
Το περιστατικό είχε σημειωθεί το βράδυ της Πέμπτης, όταν το βρέφος μεταφέρθηκε σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο Ρόδου. Οι γιατροί κατάφεραν να απομακρύνουν το ξένο σώμα που είχε φράξει τον αεραγωγό του και να επαναφέρουν τη λειτουργία του, ωστόσο η παρατεταμένη έλλειψη οξυγόνου είχε προκαλέσει σοβαρή επιβάρυνση στην υγεία του.
Λόγω της ιδιαίτερα κρίσιμης κατάστασής του, αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά του σε νοσοκομείο της Αθήνας μέσω αεροδιακομιδής. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών τόσο κατά τη διάρκεια της μεταφοράς όσο και μετά την άφιξή του, το 10 μηνών βρέφος δεν κατάφερε να επιβιώσει και έφυγε από τη ζωή λίγες ώρες αργότερα.