Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας στα Εξάρχεια- Ποιος είναι
✨Συνελήφθη 28χρονος Τούρκος ως ύποπτος για τη δολοφονία ομοεθνούς του στα Εξάρχεια στις 13 Ιουνίου, με την υπόθεση σε εξέλιξη.
✨Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών οργανωμένου εγκλήματος ή διαφορές με μέλη εγκληματικής ομάδας της Τουρκίας.
✨Το θύμα και ο δράστης ήταν γνωστοί στην περιοχή κάτω από τον Λόφο του Στρέφη και είχαν προηγούμενο καυγά στα σκαλάκια της Καλλιδρομίου.
✨Ο μικρόσωμος σκύλος του θύματος έμεινε δίπλα του μετά τη δολοφονία, με τους κατοίκους να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τη φροντίδα του.
Συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας 28χρονος άνδρας τουρκικής υπηκοότητας ο οποίος φέρεται να είναι ο δράστης δολοφονίας ομοεθνούς του στις 13 Ιουνίου στα Εξάρχεια.
Η έρευνα των Αρχών για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Τι εκτιμούν οι αρχές
Οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών του οργανωμένου εγκλήματος χωρίς όμως να έχει αποκλειστεί ακόμα και το σενάριο να πρόκειται για μέλος εγκληματικής ομάδας που είχε ανοιχτούς λογαριασμούς στην Τουρκία, οι εχθροί του τον εντόπισαν στην Ελλάδα και τον σκότωσαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες και μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, δράστης και θύμα γνωρίζονταν μεταξύ τους. Ήταν πρόσωπα γνωστά στους κατοίκους που μένουν κάτω από τον Λόφο του Στρέφη, κοντά στα σκάλακια της Καλλιδρομιου, σημείο όπου, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, περνούσαν σχεδόν καθημερινά τα απογεύματά τους.
Μάλιστα, είχε προηγηθεί έντονος καυγάς ανάμεσα στους δύο άνδρες.
Το χρονικό
Το περιστατικό συνέβη στα σκαλάκια που οδηγούν στον λόφο του Στρέφη, με τους περίοικους να αναστατώνονται, όπως ανέφεραν, από τουλάχιστον πέντε διαδοχικούς κρότους. Ο δράστης, σύμφωνα με καταθέσεις που έλαβαν αστυνομικοί, διέφυγε προς τον λόφο του Στρέφη, ενώ μέσα σε λίγα λεπτά η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικούς.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει αποσαφηνιστεί το αίτιο της επίθεσης, όμως ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι το ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
Ο σκύλος του θύματος δεν έφευγε από το σημείο
Το θύμα της επίθεσης ήταν γνωστό στην περιοχή και συνήθιζε να βρίσκεται έξω με τον μικρόσωμο σκύλο του.
Την ώρα που δέχθηκε τις πέντε (ή έξι) σφαίρες στο κεφάλι και τον θώρακα από το 9άρι όπλο, το σκυλί ήταν μαζί του. Όταν αστυνομικοί και διασώστες του ΕΚΑΒ προσέγγισαν τον τραυματία -και διαπίστωσαν τον θάνατό του- διέκριναν ότι το σκυλί έστεκε βουβό και είχε κρυφτεί κάτω από το χέρι του νεκρού.
Παρά τις εκκλήσεις αστυνομικών και περιοίκων δεν τον εγκατέλειπε και καθώς ήταν σε σοκ αποφάσισαν να μην το μετακινήσουν.
Κάτοικοι της περιοχής ζήτησαν ενημέρωση από τους αστυνομικούς για το σκυλί -καθώς αρχικά υπήρχε πληροφορία ότι είχε τραυματιστεί από τις σφαίρες, και όταν ενημερώθηκαν ότι είναι καλά, εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να αναλάβουν τη φροντίδα του.
Οι αστυνομικοί τούς κάλεσαν να έρθουν σε επαφή με το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, για να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.