Λάρισα: Ψαράς έβγαλε σπάνιο ψάρι του Ινδικού Ωκεανού

 Λάρισα: Ψαράς έβγαλε σπάνιο ψάρι του Ινδικού Ωκεανού

Δεν πίστευαν στα μάτια του οι ψαράδες στη Λάρισα, όταν ο ερασιτέχνης Αποστόλης Γιάννας, τους έδειξε το ψάρι που τράβηξε με καλάμι, στην παραλία των Μεσαγγάλων. Ο ερασιτέχνης ψαράς στη Λάρισα, έκανε το αγαπημένο χόμπι του από την ακτή όταν, ένιωσε ένα δυνατό τράβηγμα στο καλάμι του. Μετά από μια «σκληρή μάχη», κατάφερε να βγάλει ένα λοβόψαρο. Το βάρος του ψαριού, ξεπερνούσε τα 8 κιλά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Paidis.com, οι έμπειροι ψαράδες αναγνώρισαν αμέσως το είδος Lobotes surinamensis, ευρύτερα γνωστό ως Λοβόψαρο, Τριπλόνουρος ή Χριστάκης (διεθνώς Tripletail). Πρόκειται για την πρώτη επίσημη καταγραφή του συγκεκριμένου είδους στην περιοχή των Μεσαγγάλων.

Το Λοβόψαρο είναι τροπικός «μετανάστης» που ζει κυρίως στον Ινδικό και τον Ατλαντικό Ωκεανό.

psari

Τα τελευταία χρόνια, λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας του νερού εμφανίζεται όλο και συχνότερα στη Μεσόγειο. Το όνομά του προέρχεται από το πίσω μέρος του σώματός του, καθώς τα μεγάλα πτερύγιά του μοιάζουν με τρεις λοβούς, δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι έχει τρεις ουρές.

psari

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ένα τόσο μεγάλο ψάρι, πάνω από 8 κιλά, πιάστηκε με καλάμι από την ακτή. Αναμφισβήτητα πρόκειται για πραγματικό αλιευτικό άθλο, καθώς το είδος αυτό συνηθίζει να κινείται σε πιο βαθιά νερά.

Σχετικά Άρθρα