“Βόμβα” στο Μουντιάλ: Η Ισπανία δεν κέρδισε το Πράσινο Ακρωτήρι
✨Το πρώτο 0-0 του Μουντιάλ σημειώθηκε στην αναμέτρηση Ισπανίας-Πράσινου Ακρωτηρίου, με την Ισπανία να πιέζει ασφυκτικά χωρίς να σκοράρει.
✨Η άμυνα του Πράσινου Ακρωτηρίου και ο 40χρονος γκολκίπερ Βοζίνια απέτρεψαν πολλές καλές ευκαιρίες των Ισπανών, κρατώντας το μηδέν καθ’ όλη τη διάρκεια.
✨Η Ισπανία δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει φάσεις λόγω έλλειψης εξτρέμ και κακών επιλογών στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, παρά την κυριαρχία στον ρυθμό του παιχνιδιού.
✨Στο φινάλε, ο τερματοφύλακας Σιμόν απέκρουσε κρίσιμη κεφαλιά, διασφαλίζοντας το ισόπαλο αποτέλεσμα και αποφεύγοντας την έκπληξη για το Πράσινο Ακρωτήριο.
Το πρώτο 0-0 του Μουντιάλ είναι γεγονός, φέρνοντας και μια… χοντρή γκέλα για την Ισπανία! Η Ρόχα από τα τέλη του πρώτου ημιχρόνου μέχρι και το φινάλε της αναμέτρησης πίεσε ασφυκτικά το Πράσινο Ακρωτήρι, στην πρώτη του παρουσία σε Παγκόσμιο Κύπελλο.
Αλλά οι κακές επιλογές στο τελευταίο τρίτο, η σφιχτή άμυνα του Πράσινου Ακρωτηρίου και ο 40χρονος γκολκίπερ Βοζίνια κράτησαν τους Ίβηρες στο μηδέν στην πρεμιέρα του Group H.
Από το ξεκίνημα του ματς η Ισπανία επέβαλε τον δικό της ρυθμό, ωστόσο παρότι έφτασε ως τα όρια της περιοχής, οι τελικές ενέργειες των παικτών της «Ρόχα» ήταν απογοητευτικές. Απέναντι σε ένα καλά οργανωμένο Πράσινο Ακρωτήρι που δεν άφηνε χώρους οι παίκτες του Ντε Λα Φουέντε προβλημάτιζαν στην επίθεση καθώς δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν ευκαιρίες παίζοντας χωρίς εξτρέμ. Μάλιστα μέχρι το πρώτο μισάωρο ένα διαγώνιο σουτ του Κουκουρέγια που πέρασε πάνω από το οριζόντιο ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι Ίβηρες,.
Η Ρόχα, έχοντας «πετάξει« το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, πάτησε… γκάζι στα τελευταία λεπτά πιέζοντας ασφυκτικά το Πράσινο Ακρωτήρι και δημιουργώντας πολλές καλές στιγμές χωρίς όμως να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Αρχικά στο 39′ μετά από κεφαλιά πάσα του Κουκουρέγια ο Φεράν Τόρες πλάσαρε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Βοζίνια απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ογιαρθάμπαλ. Στο 45′ ο Φεράν Τόρες πάλι με πλασέ βρήκε σε ετοιμότητα τον 40χρονο γκολκίπερ του Πράσινου Ακρωτηρίου, ο οποίος στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων είπε «όχι» και στην κεφαλιά του Λαπόρτ μετά από κόρνερ.
Η Ρόχα το έπιασε από εκεί που το είχε αφήσει, ούσα συνεχώς στην επίθεση με την έναρξη του δευτέρου μέρους και έχοντας ως κύριο εκτελεστή τον Φαμπιάν Ρουίθ, ωστόσο αδυνατούσε να βρει καθαρό μυαλό για να ανοίξει το σκορ στις δύο με τρεις στιγμές που δημιούργησε ως τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Η κλεψύδρα άδειαζε με την Ισπανία να ασκούσε πίεση με κάθε τρόπο χωρίς αποτέλεσμα.
Μπαίνοντας στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Ντε Λα Φουέντε έριξε στο ματς τον Γιαμάλ, ο οποίος δεν είχε ξεκινήσει καθώς δεν ήταν απόλυτα έτοιμος και κατευθείαν πήρε επιθετικές πρωτοβουλίες, ενώ και ο Μερίνο που μόλις είχε περάσει αλλαγή απείλησε με πλασέ στο 73′ που βρήκε τον Βοζίνια πάλι σε ετοιμότητα.
Η Ισπανία είχε προκαλέσει… ασφυξία στον αντίπαλό της, αλλά το Πράσινο Ακρωτήρι κράταγε έχοντας παρκάρει… πούλμαν στην περιοχή του. Στο 88′ ο Ογιαρθάμπαλ είδε την προσπάθειά του να κοντράρει σε αντίπαλο και να περνάει δίπλα από το δοκάρι, με τους Ίβηρες να προσπαθούν ως το τέλος, αλλά να μην αποφεύγουν την γκέλα. Μάλιστα στο 91′ η Ρόχα πήγε να πάθει «κάζο», αλλά ο Σιμόν μπλόκαρε την κεφαλιά του Ντίνεϊ.