Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρέτησε τον Γιώργο Σουφλιά:Κρατούσε αναμμένο το φως όταν οι συνθήκες σκοτείνιαζαν
Εξόδιος ακολουθία του Γιώργου Σουφλιά στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο κοιμητήριο Παπάγου. Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
✨Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο κοιμητήριο Παπάγου για το τελευταίο «αντίο» στον Γιώργο Σουφλιά, με την οικογένειά του εμφανώς συντετριμμένη.
✨Η σορός του κορυφαίου υπουργού της Νέας Δημοκρατίας έφτασε τυλιγμένη με ελληνική σημαία, ενώ παρόντες ήταν σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
✨Η οικογένεια ζήτησε αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τιμώντας έτσι τη μνήμη του εκλιπόντος.
✨Ο Γιώργος Σουφλιάς υπηρέτησε για χρόνια ως κορυφαίος υπουργός και διεκδίκησε δύο φορές την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, αφήνοντας ισχυρό αποτύπωμα στην πολιτική ζωή.
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς τη Δευτέρα (8/6) στο κοιμητήριο Παπάγου για να πει το τελευταίο «αντίο» στον Γιώργο Σουφλιά, με τη σύζυγο και τις κόρες του να εμφανίζονται συντετριμμένες στον ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Η σορός του έφτασε καλυμμένη με μια ελληνική σημαία, ενώ τιμητικό άγημα ήχησε στην άφιξή της.
Ο πολιτικός κόσμος και το φιλικό περιβάλλον του υποδέχθηκαν την οικογένεια του κορυφαίου στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το «παρών» δίνουν ο Κώστας Καραμανλής, ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Κώστας Σκρέκας, ο Γιώργος Βουλγαράκης, ο Γιώργος Σούρλας, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος και Χρήστος Κέλλας. Στο κοιμητήριο έφτασε λίγο πριν τις 12:00 και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.






Στην κηδεία παρευρίσκεται επίσης ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Αντώνης Αντωνιάδης.
Στη μνήμη του έχουν καταθέσει στεφάνια ο πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας, όπως και πλήθος ακόμη πολιτικών.
Επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος είναι, αντί στεφάνων, να κατατεθούν δωρεές στη μνήμη του στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Η σορός του Γιώργου Σουφλιά έφτασε καλυμμένη με μια ελληνική σημαία, ενώ τιμητικό άγημα ήχησε στην άφιξή της.

Με την ελληνική σημαία τυλιγμένο το φέρετρο (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Συντριμμένη η οικογένειά του (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)


Κακλαμάνης στον επικήδειό του: Κρατούσες το φως αναμμένο όταν οι συνθήκες σκοτείνιαζαν
Συγκινητικός ήταν ο επικήδειος του Νικήτα Κακλαμάνη. «Ήταν από αυτούς που κρατούσαν αναμμένο το φως όταν οι συνθήκες σκοτείνιαζαν. Θα σε θυμάμαι όχι μόνο για όσα έκανες, αλλά και για τον τρόπο που πορεύτηκες. Ο μόνος λόγος που τσακωνόμασταν ήταν ότι αυτός Παναθηναϊκός και εγώ Ολυμπιακός» ανέφερε στο τελευταίο αντίο.
Κορυφαίος υπουργός της Νέας Δημοκρατίας
Ο Γιώργος Σουφλιάς διετέλεσε επί σειρά ετών κορυφαίος υπουργός σε κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, ενώ άφησε ισχυρό αποτύπωμα τόσο στην κομματική όσο και στην κυβερνητική πορεία της παράταξης.
Διεκδίκησε δύο φορές την ηγεσία της ΝΔ, το 1996 απέναντι στον Μιλτιάδη Έβερτ και το 1997 απέναντι στον Κώστα Καραμανλή.
Υπήρξε μία από τις πιο χαρακτηριστικές πολιτικές φυσιογνωμίες της κεντροδεξιάς παράταξης, με πολυετή παρουσία στην πρώτη γραμμή της πολιτικής ζωής της χώρας και σημαντική συμμετοχή σε κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων δεκαετιών.