Στη Μαδρίτη ο Ποντίφικας–Τον υποδέχτηκαν ο βασιλιάς Φελίπε και η σύζυγός του
✨Ο πάπας Λέων ΙΔ’ έφτασε στη Μαδρίτη για επταήμερη επίσκεψη στην Ισπανία, εστιάζοντας σε κοινωνικά θέματα και τη μετανάστευση.
✨Τον υποδέχτηκαν ο βασιλιάς Φελίπε Στ’ και η βασίλισσα Λετίθια, ενώ θα εκφωνήσει ομιλίες και θα συμμετάσχει σε προσευχές με χιλιάδες πιστούς.
✨Την Κυριακή θα πραγματοποιήσει λειτουργία στην Πλατεία Θιμπέλες και τη Δευτέρα θα μιλήσει στο ισπανικό κοινοβούλιο για πρώτη φορά ως πάπας.
✨Στα Κανάρια Νησιά θα συναντηθεί με μετανάστες και οργανώσεις αρωγής, ενώ ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ θα τιμήσει τα θύματα της μεταναστευτικής κρίσης.
Ο πάπας Λέων ΙΔ’ προσγειώθηκε σήμερα το πρωί στη Μαδρίτη, πρώτο σταθμό της επταήμερης επίσκεψής του στην Ισπανία, στη διάρκεια της οποίας θα επικεντρωθεί κυρίως σε κοινωνικά ζητήματα και τη μετανάστευση.
Από το αεροπλάνο που τον μετέφερε από τη Ρώμη στη Μαδρίτη ο πάπας δήλωσε ότι ελπίζει το ταξίδι του να δώσει ένα καλό παράδειγμα στον κόσμο. «Μπορούμε να στείλουμε ένα πολύ καλό μήνυμα (…) φιλανθρωπίας και σεβασμού για κάθε ανθρώπινο ον», τόνισε.
Reporting from Madrid, our Vatican News correspondent, Kielce Gussie, brings us to the Royal Palace of Madrid—Pope Leo's first stop after arriving in Spain at the start of his Apostolic Journey. pic.twitter.com/X5rUJwt8at
— Vatican News (@VaticanNews) June 6, 2026
Στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης τον πάπα υποδέχθηκαν ο Ισπανός βασιλιάς Φελίπε Στ’ και η σύζυγός του Λετίθια.
Στη συνέχεια ο Λέων ΙΔ’ πρόκειται να μεταβεί στα βασιλικά ανάκτορα από όπου θα εκφωνήσει ομιλία, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη σε κοινωνικό κέντρο. Η πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στην Ισπανία θα ολοκληρωθεί με μια προσευχή κοντά στο στάδιο της Ρεάλ Μαδρίτης, το Σαντιάγο Μπερναμπέου, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν περίπου 400.000 άνθρωποι.
Αύριο Κυριακή περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι εκτιμάται ότι θα παρακολουθήσουν μια λειτουργία του στην καρδιά της Μαδρίτης, στην Πλατεία Θιμπέλες, ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα της ισπανικής πρωτεύουσας που συνήθως αποτελεί χώρο συγκέντρωσης οπαδών της Ρεάλ Μαδρίτης.
Τη Δευτέρα ο Λέων ΙΔ’ θα εκφωνήσει ομιλία στο ισπανικό κοινοβούλιο, κάτι που κάνει πρώτη φορά ένας πάπας. Εξάλλου θα ευλογήσει τον νέο πύργο της περίφημης βασιλικής Sagrada Família στη Βαρκελώνη, η κατασκευή της οποίας ξεκίνησε στα τέλη του 19ου αιώνα και σήμερα είναι η ψηλότερη εκκλησία στον κόσμο.
Pope Leo XIV lands in Madrid to mark the start of his Apostolic Journey to the European nation of Spain, which will see him visit the capital, Barcelona, and the Canary Islands.https://t.co/1Hy1yD0meM
— Vatican News (@VaticanNews) June 6, 2026
Στη συνέχεια ο Λέων ΙΔ’ θα μεταβεί περίπου 2.000 χιλιόμετρα μακριά, στο αρχιπέλαγος των Κανάριων Νησιών, βασική πύλη εισόδου μεταναστών από την Αφρική στην Ισπανία.
Ο πάπας, που αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία το μεταναστευτικό, θα συναντηθεί εκεί την Πέμπτη και την Παρασκευή με μετανάστες, καθώς και με εκπροσώπους οργανώσεων αρωγής.
Θα τον υποδεχθεί ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος στη συνέχεια θα παραστεί σε τελετή προς τιμήν των χιλιάδων μεταναστών που έχουν χάσει τη ζωή τους προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη -1.172 το 2025 σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.