Ανδρουλάκης από Άγραφα: Όραμα και αγώνας μας είναι μια Ελλάδα με ελπίδα και προοπτική για όλους
Επισκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματς Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη στα Άγραφα. Παρασκευή 29 Μαΐου 2026. (Γρ. ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ / EUROKINISSI)
✨Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφτηκε τα Άγραφα, επισημαίνοντας την ανάγκη για ένα σχέδιο περιφερειακής ανάπτυξης που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής όλων.
✨Στο δημοτικό σχολείο Αγράφων τόνισε το δημογραφικό πρόβλημα και την εγκατάλειψη της περιφέρειας ως σημαντικές προκλήσεις για τη χώρα.
✨Στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στη Βίνιανη, ανέφερε την κρίση που πλήττει τις ορεινές περιοχές, με μετανάστευση και έλλειψη υποδομών να δυσκολεύουν τη ζωή.
✨Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται για πολιτική αλλαγή και περιφερειακή ανάπτυξη, προωθώντας μια Ελλάδα με ελπίδα και προοπτική για όλους τους πολίτες.
Στα Άγραφα περιόδευσε το πρωί της Παρασκευής ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογραμμίζοντας την ανάγκη για «σχέδιο περιφερειακής ανάπτυξης, που θα βελτιώσει τη ζωή όλων» Πρώτος σταθμός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ήταν το δημοτικό σχολείο Αγράφων με τους λιγοστούς πια μαθητές.
«Πίσω από αυτόν τον αριθμό αποκαλύπτονται δύο από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της χώρας: το δημογραφικό πρόβλημα και η εγκατάλειψη της περιφέρειας», τόνισε ο Ν. Ανδρουλάκης ο οποίος στη συνέχεια επισκέφτηκε και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στη Βίνιανη.

«Βρισκόμαστε στο Μουσείο της Βίνιανης, εδώ στα περήφανα Άγραφα, όπου σφραγίστηκε το έπος εθνικής αντίστασης. Εδώ που συγκροτήθηκε η πρώτη κυβέρνηση της ελεύθερης Ελλάδας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε:
«Στην Ευρυτανία, αλλά και σε πολλές άλλες ορεινές περιοχές της Ελλάδας, υπάρχει μια έντονη δημογραφική κρίση, που φτάνει στα όρια της κατάρρευσης. Χιλιάδες νέοι άνθρωποι επιλέγουν την εσωτερική ή την εξωτερική μετανάστευση. Το κόστος παραγωγής, η έλλειψη υποδομών, ζητήματα που αφορούν το κοινωνικό κράτος, -τη δημόσια υγεία, τη δημόσια παιδεία-, αλλά και τα δίκτυα μεταφορών, δυσκολεύουν καθημερινά τη ζωή τους. Για εμάς, λοιπόν, χρέος είναι ένα νέο σχέδιο περιφερειακής ανάπτυξης, που θα βελτιώσει τη ζωή όλων των Ελλήνων, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες ορεινές περιοχές».

Τέλος, ο Ν. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «για το ΠΑΣΟΚ, το όραμα και ο αγώνας για την πολιτική αλλαγή ταυτίζονται με την Ελλάδα της περιφερειακής ανάπτυξης. Μια Ελλάδα με ελπίδα και προοπτική για όλους τους Έλληνες».