Πάρνηθα: Που στρέφονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής για την φωτιά
Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί σε δασική περιοχή στη θέση Μαυροβούνι στην Πάρνηθα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις, με 95 πυροσβέστες, 22 οχήματα, 5 πεζοπόρα τμήματα της 1ης ΕΜΟΔΕ, καθώς και 4 αεροσκάφη και drone, ενώ σημαντική ήταν και η συνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες του Δήμου.
Λόγω της φωτιάς, είχε διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ, ωστόσο πλέον η κίνηση διεξάγεται κανονικά.
Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή, όμως χάρη στον έγκαιρο εντοπισμό και την άμεση επέμβαση των δυνάμεων – κυρίως των εναέριων μέσων και των πεζοπόρων – περιορίστηκε γρήγορα.
Στο σημείο βρίσκεται από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), το οποίο διερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η φωτιά είναι πιθανό να ξεκίνησε από καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ, συγκεκριμένα από δίκτυο που καταλήγει προς το καζίνο της περιοχής.