Χρυσοχοϊδης για τα κενά ασφαλείας στα δικαστήρια: “Χρόνια φωνάζουμε”… αλλά δεν τον άκουγε ο Φλωρίδης;

✨Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατήγγειλε χρόνια προβλήματα ασφαλείας στην Αθήνα, αναφερόμενος στο αιματηρό περιστατικό με τον 89χρονο στον ΕΦΚΑ και Πρωτοδικείο.
✨Τόνισε την ανάγκη λήψης όλων των μέτρων ασφαλείας και υποστήριξε ότι η Ελλάδα γενικά δεν αντιμετωπίζει συστηματικά προβλήματα ασφάλειας.
✨Η ευθύνη για τα κενά στην ασφάλεια των δικαστηρίων ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης και τη δικαστική αστυνομία, που δεν εγκατέστησαν τα απαραίτητα μηχανήματα ανίχνευσης.
✨Παρά τις προειδοποιήσεις και αιτήματα, η έλλειψη συντονισμού και ανταπόκρισης από την κυβέρνηση αποκαλύπτει σοβαρά προβλήματα στο επιτελικό κράτος.
«Χρόνια φωνάζουμε και δεν ασχολείται κανείς», είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης (Action24TV), επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα ασφαλείας δεν έχουν αντιμετωπιστεί επαρκώς. Όλα αυτά σχετικά με το αιματηρό επεισόδιο, μέρα μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας, όταν ο 89χρονος (με κοντόκανη καραμπίνα και 38άρι πιστόλι) εισέβαλε στον ΕΦΚΑ Κεραμεικού και στο Πρωτοδικείο Αθηνών, αφού προηγουμένως μετακινούνταν σε πολυσύχναστους δρόμους δίχως ενόχληση.
Ο κ. Χρυσοχοϊδης τόνισε ότι «κάποιοι πρέπει να κάνουν καλά τη δουλειά τους» αναφορικά με τις καθυστερήσεις που προέκυψαν και για τα κενά ασφάλειας, ωστόσο ο ίδιος επέμεινε πως «η Ελλάδα, δεν έχει τέτοια θέματα γενικά. Υπάρχουν αυτές οι εξαιρέσεις, τις οποίες πρέπει να διαχειριζόμαστε με ασφάλεια και προκειμένου να τις αποτρέψουμε, πρέπει να λαμβάνουμε και το τελευταίο μέτρο προκειμένου να μην γίνονται. Αλλά δεν θα παρουσιάσουμε την Ελλάδα σαν μια χώρα που έχει δήθεν προβλήματα ασφαλείας».
Όμως, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, που προφανώς δεν είναι ούτε σχολιαστής, ούτε εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης αλλά μέλος της κυβέρνησης, οφείλει να πει σε ποιούς “φωνάζει” εδώ και χρόνια. Με ποιούς έχει, για παράδειγμα, συζητήσει το μείζον θέμα ασφαλείας των δικαστηρίων και τι έχει προτείνει. Διότι, η παρέμβαση Χρυσοχοϊδη συνιστά (και) μομφή σε εκείνους που είναι υπεύθυνοι, ήτοι στο υπουργείο Δικαιοσύνης υπό την αρμοδιότητα του οποίου είναι η δικαστική αστυνομία που έχει αναλάβει την φύλαξη του χώρου.
Στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου επί της Κυρίλλου Λουκάρεως, για παράδειγμα, υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων και X RAY που δεν τοποθετήθηκαν ποτέ, παρά τα αιτήματα των δικαστικών υπαλλήλων και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Ως εκ τούτων, ο κ. Χρυσοχοϊδης “φώναζε” αλλά δεν τον άκουγε ο Γ. Φλωρίδης και οι συντονιστές του Μαξίμου. Και μιας και μιλάμε τις τελευταίες ημέρες περί επιτελικού κράτους, μήπως αυτή είναι άλλη μία…τρύπα.