Μητσοτάκης: Σημαντικές επαφές την Πέμπτη με Ευρωπαίους αξιωματούχους και ταξίδι στην Κύπρο
✨Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σημαντικές συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους, ξεκινώντας με την πρωθυπουργό της Λετονίας και δύο Ευρωπαίους επιτρόπους.
✨Το απόγευμα θα μεταβεί στην Κύπρο για δείπνο εργασίας με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πλαίσιο της άτυπης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
✨Την Παρασκευή θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου και σε εκδήλωση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα, συζητώντας τις προκλήσεις για την Ευρώπη.
✨Το Σάββατο θα ακολουθήσουν κοινές επισκέψεις, συναντήσεις και υπογραφή συμφωνιών με τον Μακρόν, ενώ ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στο Ελληνογαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Σημαντικές επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους θα έχει αύριο το πρωί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα ωστόσο με το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού που ανακοινώθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά θα ταξιδέψει για την Κύπρο όπου θα παρακαθήσει σε δείπνο εργασίας στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχεις ως εξής: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί αύριο, Πέμπτη, στις 9.30, με την πρωθυπουργό της Λετονίας Εβίκα Σιλίνα, στο Μέγαρο Μαξίμου.Στις 11.00 o πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομίας και Παραγωγικότητας, Εφαρμογής και Απλούστευσης Βάλντις Ντομπρόβσκις και στις 12.30 με την Ευρωπαία επίτροπο Διεύρυνσης Μάρτα Κος στο Μέγαρο Μαξίμου.
Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Κύπρο, όπου θα παρακαθήσει σε δείπνο εργασίας που παραθέτει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στο πλαίσιο της άτυπης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την Παρασκευή θα λάβει μέρος στις εργασίες της Συνόδου.
Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού τις επόμενες ημέρες
Την Παρασκευή στις 19.30 ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε συζήτηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνει η εφημερίδα «Καθημερινή» με θέμα «Προκλήσεις για την Ευρώπη – Ο δρόμος προς το αύριο», στη Ρωμαϊκή Αγορά Αθηνών.
Το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Γαλλίας θα επισκεφθούν τη φρεγάτα «Κίμων».
Στις 11.30 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της Γαλλίας. Θα ακολουθήσει υπογραφή συμφωνιών και στη συνέχεια οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.
Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο Ελληνογαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών σε συνεργασία με το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.