Europe Cup: Προβάδισμα τίτλου για τον ΠΑΟΚ, πάει Ισπανία με +6

 Europe Cup: Προβάδισμα τίτλου για τον ΠΑΟΚ, πάει Ισπανία με +6
💡 AI Summary by Libre

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 79-73 τη Μπιλμπάο στο πρώτο τελικό του FIBA Europe Cup στο Παλατάκι, κάνοντας σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Πάτρικ Μπέβερλι με 24 πόντους και ο Μπριν Ταϊρί με 21 πόντους ξεχώρισαν για τον ΠΑΟΚ, που είχε προβάδισμα ως και 12 πόντων στο τρίτο δεκάλεπτο.

Η Μπιλμπάο αντέδρασε στο δεύτερο ημίχρονο, μειώνοντας τη διαφορά στους έναν πόντο, αλλά ο ΠΑΟΚ διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος του αγώνα.

Ο επαναληπτικός τελικός θα διεξαχθεί στην Ισπανία στις 29 Απριλίου, όπου ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει την κατάκτηση του τίτλου.

Ο ΠΑΟΚ έκανε το πρώτο βήμα για να κατακτήσει το τρόπαιο του FIBA Europe Cup, επικρατώντας με 79-73 της Μπιλμπάο στο κατάμεστο και καυτό Παλατάκι το βράβυ της Τετάρτης (22/4), στον πρώτο από τους δύο τελικούς της διοργάνωσης. Ο Δικέφαλος του Βορρά θα πάει στην Ισπανία (29/4, 21:00) για να πάρει τα σκήπτρα από την ομάδα του Χάουμε Πονσαρνάου.

Ο Πάτρικ Μπέβερλι με 24 πόντους, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη βρέθηκε σε πρώτο πλάνο για τον Δικέφαλο του Βορρά, ενώ από κοντά ακολούθησε και ο Μπριν Ταϊρί με 21 πόντους και 7 ασίστ, παρότι ήταν γενικά άστοχος από την περιφέρεια (2/10 τρίποντα).

Η ομάδα του Παντελή Μπούτσκου βρέθηκε να προηγείται μέχρι και με 12 πόντους (47-35) στο ξεκίνημα της τρίτης περίοδου, όμως οι Νταρούν Χίλιαρντ και Τζάστιν Τζαγουόρσκι κράτησαν ζωντανή την κάτοχο του τροπαίου.

Ο αγώνας

Οι δύο ομάδες μπήκαν νευρικά στο ματς και δεν μπορούσαν να συνδεθούν εύκολα με το καλάθι. Ο ΠΑΟΚ είχε 0/4 δίποντα και η Μπιλμπάο 0/9 δίποντα μέχρι το 8′, όταν το σκορ ήταν 9-7. Στο δεκάλεπτο αυτό μετατράπηκε σε 16-13, με τον Μπέβερλι να έχει 6 πόντους (2/2 τρίποντα) και 3 ριμπάουντ.

Με τον πρώην NBAερ να ανεβαίνει στους 11 πόντους, οι γηπεδούχοι απέκτησαν διψήφια διαφορά (26-15, 12’40”). Οι Βάσκοι απάντησαν με ένα μίνι σερί 5-0 (26-20, 13’50”), αλλά Μπέβρλι και Μέλβιν έγραψαν το 31-20 (14’40”). Τελικά, ο δικέφαλος του Βορρά πήγε στα αποδυτήρια στο +8 (43-35, 20′), έχοντας 7/16 τρίποντα και τους Μπέβερλι – Ταϊρί στους 16 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Επιστρέφοντας από την ανάπαυλα, ο Ταϊρί συνέχισε ζεστός, αφού έβαλε 7 πόντους μέχρι το 23’18” για να ανέβει στους 17 και να γράψει το 50-40. Όμως συνολικά η επιθετική παραγωγικότητα του ΠΑΟΚ έπεσε με συνέπεια να σκοράρει άλλους 10 πόντους στα επόμενα 6 λεπτά και κάτι μέχρι το 30′ (60-53).

Η Μπιλμπάο άρχισε να βρίσκει ρυθμό, έτρεξε 6-0 σε 49″ και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής (60-59). Χίλιαρντ και Τζαγουόρσκι ανέβασαν στροφές και συνέχισαν να πιέζουν τον ΠΑΟΚ (71-70, 35’30”), που είχε σε πρώτο πλάνο τους Μουρ και Μπέβερλι εκείνη τη στιγμή. Οι δυο τους έγραψαν το 75-70 με 3’13” να απομένουν για το τέλος, ενώ ο Ντιμσά σκόραρε από κοντά για το 77-72 στα 39’03”.

Σχετικά Άρθρα