Τηλεφωνικές επικοινωνίες Μητσοτάκη με Νετανιάχου και Αούν
Τηλεφωνικές συνομιλίες είχε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο του Λιβάνου Τζόζεφ Αούν και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Κατά τις επαφές αυτές, ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στον Λίβανο, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίτευξη δεκαήμερης εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη η λιβανέζικη κυβέρνηση να ασκεί πλήρη κυριαρχία σε ολόκληρη την επικράτειά της, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα διατηρεί στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ και πολύ καλές σχέσεις με τον Λίβανο.
Παράλληλα, δήλωσε την ετοιμότητα της χώρας να συμβάλει όπου χρειαστεί, ενώ τόνισε ότι η διατήρηση της εκεχειρίας αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.