Νετανιάχου: Ζητά αναβολή της κατάθεσής του στη δίκη για διαφθορά
✨Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε αναβολή της κατάθεσής του στη δίκη για διαφθορά λόγω της κατάστασης ασφαλείας στην περιοχή, σύμφωνα με αίτηση στο δικαστήριο.
✨Η δίκη επρόκειτο να συνεχιστεί την Κυριακή, αλλά η υπεράσπιση επικαλέστηκε λόγους ασφαλείας και διπλωματίας μετά τα πρόσφατα γεγονότα στη Μέση Ανατολή.
✨Στην αίτηση παραδόθηκε σφραγισμένος φάκελος με διαβαθμισμένους λόγους, ενώ η απόφαση θα ληφθεί μετά την υποβολή θέσης από την εισαγγελία.
✨Οι κατηγορίες σε βάρος του Νετανιάχου και οι επιθέσεις της Χαμάς έχουν πλήξει την πολιτική του εικόνα πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου στο Ισραήλ.
Την αναβολή της κατάθεσής του στη δίκη για διαφθορά ζήτησε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, που επικαλείται την κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή, σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε ο συνήγορός του στο δικαστήριο την Παρασκευή.
Η δίκη επρόκειτο να συνεχιστεί την Κυριακή, καθώς το Ισραήλ ήρε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είχε επιβληθεί λόγω του πολέμου με το Ιράν, μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας την Τετάρτη. Η υπεράσπιση ανέφερε ότι ήταν έτοιμη να συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία με την κατάθεση μάρτυρα κατηγορίας.
«Για λόγους ασφαλείας και διπλωματίας που συνδέονται… με τα δραματικά γεγονότα που έχουν λάβει χώρα στο Κράτος του Ισραήλ και σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή το τελευταίο διάστημα, ο πρωθυπουργός δεν θα μπορέσει να καταθέσει στη διαδικασία για τουλάχιστον τις επόμενες δύο εβδομάδες», αναφέρεται στην αίτηση προς το Περιφερειακό Δικαστήριο της Ιερουσαλήμ.
Στην αίτηση σημειώνεται ότι παραδόθηκε στο δικαστήριο σφραγισμένος φάκελος με διαβαθμισμένους λόγους, ενώ η απόφαση θα ληφθεί αφού η εισαγγελία υποβάλει τη θέση της.
Οι κατηγορίες σε βάρος του Νετανιάχου, σε συνδυασμό με τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ τον Οκτώβριο του 2023, έχουν επηρεάσει την πολιτική του εικόνα. Το Ισραήλ αναμένεται να οδηγηθεί σε εκλογές τον Οκτώβριο, στις οποίες ο κυβερνητικός συνασπισμός του, ο πιο δεξιός στην ιστορία της χώρας σύμφωνα με αναλυτές, εκτιμάται από δημοσκοπήσεις ότι ενδέχεται να ηττηθεί.