Βερβεσός κατά Σεβαστίδη: Όποιος κωφεύει στην αποφλοίωση του Κράτους Δικαίου, εκτίθεται ανεπανόρθωτα
✨Ο Δημήτρης Βερβεσός ασκεί σκληρή κριτική στον Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χριστόφορο Σεβαστίδη, για τη σιωπή του σε κρίσιμα ζητήματα.
✨Τον κατηγορεί ότι απέφυγε ουσιαστική παρέμβαση στη δίκη για τα Τέμπη και χρησιμοποίησε αντιδικηγορική ρητορική για πολιτικά οφέλη.
✨Επισημαίνει την αντίφαση της Ένωσης όσον αφορά τη νομοθέτηση για την αφαίρεση δικογραφιών από δικηγόρους κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας.
✨Τέλος, καλεί τον πρόεδρο της ΕνΔΕ να εμφανιστεί δημόσια στη Λάρισα και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της Δικαιοσύνης με ειλικρίνεια και θάρρος.
Τις χθεσινές δηλώσεις του Πρόεδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορου Σεβαστίδη σχολίασε με μακροσκελή ανάρτησή του ο Δημήτρης Βερβεσός. Ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ ασκεί δριμεία κριτική στον Πρόεδρο της ΕνΔΕ τον οποίο κατηγορεί ότι σιώπησε σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον κλάδο αλλά και ότι δεν παρενέβη επί της ουσίας για τις συνθήκες διεξαγωγής της δίκης για τα Τέμπη.
Ο Δημήτρης Βερβεσός σχολιάζει πως ο Χριστόφορος Σεβαστίδης επανεμφανίστηκε «με τηλεοπτικό διάγγελμα (!!!), ως ηγέτης μεγάλου Κράτους» ενώ τον κατηγορεί ότι «στράφηκε συλλήβδην και κατά συγγενών θυμάτων« αλλά και ότι χρησιμοποιεί «αντιδικηγορική ρητορική για να αλιεύσει ψήφους».
«Θα ήθελα όμως, να σταθώ ιδιαίτερα στο απόσπασμα του «φιλ-ιππικού» του λόγου,όπου προέβη σε αναφορά για συμπεριφορές και στάσεις που εκκολάπτουν το «αυγό του φιδιού». Και διαπορώ (ρητορικώς) στην ίδια κατεύθυνση δεν κινούνται και οι θέσεις της Ένωσης για νομοθέτηση της αναγκαστικής αφαίρεσης δικογραφιών από πληρεξούσιους δικηγόρους, κατά την εκτίμηση του δικάζοντος Δικαστηρίου (και ουχί άλλης συνθέσεως) ακόμα και κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, παρά την αντίθετη βούληση των εντολέων τους και τις προβλέψεις υπερνομοθετικής ισχύος διατάξεων;;;» αναφέρει ακόμη ο Δημήτρης Βερβεσός.
«Όσο κάποιοι κωφεύουν στα πραγματικά προβλήματα και κακώς κείμενα της ελληνικής Δικαιοσύνης και στην αποφλοίωση του Κράτους Δικαίου, τόσο θα εκτίθενται ανεπανόρθωτα στην συνείδηση κάθε υγιώς σκεπτόμενου λειτουργού και συλλειτουργού της Δικαιοσύνης αλλά και κάθε πολίτη» γράφει ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ για να καταλήξει με μία ακόμη αιχμή:
«Αναμένουμε τον Πρόεδρο της ΕνΔΕ την Τέταρτη στη Λάρισα, επι του «πεδίου», και όχι κρυπτόμενο, με την ασφάλεια της εκ του μακρόθεν και, εκ του ασφαλούς καταγγελτικής κατά πάντων ρητορικής».