Telegraph: Η Ρωσία στέλνει αλκοολικούς από την αποτοξίνωση στην πρώτη γραμμή του πολέμου
Η Ρωσία στέλνει αλκοολικούς από κέντρα αποτοξίνωσης στο μέτωπο στην Ουκρανία, ισχυρίστηκε ένας στρατιώτης, που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Telegraph.
Σε πρόσφατο βίντεο ένας ανώνυμος Ρώσος στρατιώτης περιέγραψε μια συνεχή ροή νέων αφίξεων στη μονάδα του – πολλοί από τους οποίους είναι μεγαλύτερης ηλικίας, σωματικά ακατάλληλοι και αγωνίζονται με την εξάρτηση από το αλκοόλ.
Ισχυρίστηκε ότι οι άνδρες συγκεντρώθηκαν σε μια εγκατάσταση στο Πετροζαβόντσκ, κοντά στα σύνορα με τη Φινλανδία, από «στρατολόγους» που κατάσχεσαν τις τραπεζικές τους κάρτες και άδειασαν τους τραπεζι8κούς λογαριασμούς τους.
Οι ισχυρισμοί του στρατιώτη είναι οι πιο πρόσφατοι σε μια σειρά καταγγελιών, που αναφέρουν ότι η Ρωσία έχει καταφύγει σε μέτρα εξαναγκασμού και χειραγώγησης για να στρατολογήσει στρατιώτες που δεν είναι σωματικά ή ψυχικά κατάλληλοι για μάχη.