Κικίλιας για Τέμπη: Η αίθουσα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την δίκη

 Κικίλιας για Τέμπη: Η αίθουσα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την δίκη
💡 AI Summary by Libre

Ο υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας σχολίασε ότι η αίθουσα για τη δίκη της τραγωδίας στα Τέμπη δεν πληροί τις προϋποθέσεις που απαιτούνται.

Η δήλωση του Κικίλια έγινε μετά το αίτημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου για παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης, λόγω των προβλημάτων με την αίθουσα.

Ο Κικίλιας τόνισε ότι όλοι θέλουν να πραγματοποιηθεί η δίκη των Τεμπών, αλλά πρέπει να βρεθεί λύση για τα ζητήματα χωρητικότητας και οργάνωσης της αίθουσας.

Τόνισε πως οι υπεύθυνοι οφείλουν άμεσα να διορθώσουν το πρόβλημα, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των συνηγόρων, πραγματογνωμόνων και συγγενών που θα παρευρεθούν.

Ο υπουργός υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής και βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, σχολίασε το θέμα της αίθουσας στην οποία θα διεξαχθεί η δίκη για την τραγωδία στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, 24 Μαρτίου 2026, σημείωσε ότι «από που είδαμε χθες προφανώς δεν πληροί τις προϋποθέσεις» και πως θα πρέπει οι υπεύθυνοι να λύσουν το πρόβλημα».

Η τοποθέτηση του κ. Κικίλια έρχεται την ώρα που η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και νομική εκπρόσωπος συγγενών θυμάτων των Τεμπών, Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε την παραίτηση του Γιώργου Φλωρίδη για το θέμα της αίθουσας. Συνεπώς θα μπορούσε να εκληφθεί και ως «μπηχτή» για τον πολιτικά υπεύθυνο υπουργό Δικαιοσύνης.

Ο κ. Κικίλιας, αναλυτικότερα, δήλωσε ότι  «υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θέλουμε να γίνει η δίκη των Τεμπών; Εγώ προσωπικά θέλω να γίνει η δίκη των Τεμπών και αυτό έχει ακουστεί από όλα τα χείλη κυβερνητικών στελεχών.

Είναι εντάξει η αίθουσα; Πληροί τις προϋποθέσεις; Από που είδαμε χθες προφανώς δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Είναι ένα πρόβλημα αυτό, δεν ξέρω ποιος τη σχεδίασε, ποιος υπολόγισε πόσοι θα είναι οι συνήγοροι, πόσοι θα είναι οι πραγματογνώμονες πόσοι θα είναι οι συγγενείς κλπ. Αυτό δημιουργεί ένα πρόβλημα. Θα πρέπει να βρούμε τώρα έναν τρόπο. Να βρουν έναν τρόπο οι υπεύθυνοι να λύσουν αυτό το πρόβλημα».


Σχετικά Άρθρα