Ανδρουλάκης: Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας του Μαξίμου

 Ανδρουλάκης: Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας του Μαξίμου
💡 AI Summary by Libre

Ο Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε σφοδρή κριτική για το σκάνδαλο των υποκλοπών, τονίζοντας την ανάγκη πολιτικής αλλαγής χωρίς τη Νέα Δημοκρατία σε κυβέρνηση.

Καταδίκασε το παρακράτος του Μεγάρου Μαξίμου και κατηγόρησε όσους υπονόμευσαν την αντιμετώπιση των υποκλοπών, αναφέροντας την επιστολή των θυμάτων του Predator.

Ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ δήλωσε υπεύθυνη και πατριωτική στάση για τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή, ζητώντας σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και ειρηνευτικές πρωτοβουλίες της ΕΕ.

Τόνισε ότι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πρέπει να ενισχύσει τη μάχη κατά της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενότητας και καταδίκης του διχαστικού συστήματος εξουσίας.

Σφοδρή κριτική για το σκάνδαλο των υποκλοπών έκανε σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία της ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ, ενόψει του συνεδρίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ξεκινά την Παρασκευή.

Παράλληλα τόνισε για πολλοστή φορά την ανάγκη για πολιτική αλλαγή τονίζοντας πως αυτή «δεν μπορεί να γίνει με τη Νέα Δημοκρατία σε οποιονδήποτε κυβερνητικό ρόλο».

Αναφερόμενος στο θέμα των υποκλοπών ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως «τώρα που ήρθε η ώρα της δικαίωσης, πρέπει να μιλήσουμε ωμά και ανοικτά. Από τη μία, είχαμε ένα παρακράτος που θα αγωνιστούμε να ηττηθεί στις εθνικές εκλογές και να είναι παρελθόν. Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό αυτό το διεφθαρμένο, κλειστό σύστημα εξουσίας του Μεγάρου Μαξίμου. Και από την άλλη, είχαμε κάποιους που και δεν έκαναν τίποτα για τις υποκλοπές και προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα κλίμα στον κόσμο ότι δήθεν δεν κάνουμε αυτά που πρέπει για κάποιους λόγους συνωμοσιολογίας. Αν τους είχαμε ακούσει, η υπόθεση θα είχε χαθεί».

Ειδική, αναφορά, μάλιστα έκανε στην επιστολή που απέστειλε του αξιωματούχους που έπεσαν θύματα του Predator. Όπως είπε «δεν μπορεί κάποιοι άνθρωποι, που έχουν πολύ σοβαρές θέσεις στον δημόσιο βίο, θέσεις που αφορούν στην εθνική ασφάλεια, στην εξωτερική πολιτική, σε δράσεις άμεσα συνδεδεμένες με το δημόσιο συμφέρον, να σιωπούν μπροστά στην καρέκλα εξουσίας. Με αυτούς το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση. Ούτε αξιακή, ούτε ηθική, ούτε πολιτική. Οι μάσκες έπεσαν».

Μιλώντας για τη σύρραξη στην Μέση Ανατολή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «τοποθετηθήκαμε πάρα πολύ σοβαρά, ουσιαστικά, πατριωτικά, με ευθύνη και σοβαρότητα, στο πλαίσιο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Η απόφασή μας και η τοποθέτησή μας και στο PES, αλλά και πιο πριν, ήταν ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στο διεθνές δίκαιο. Δεν μπορούμε να ζούμε σε έναν κόσμο χωρίς κανόνες, που θα εξελιχθεί σε μια παγκόσμια ζούγκλα προς όφελος των ισχυρών, οι οποίοι εύκολα αλλάζουν στρατόπεδο και εύκολα διαχειρίζονται τις συνθήκες προς όφελός τους και εις βάρος άλλων χωρών. Είπαμε, ακόμα, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για την ειρήνευση στην περιοχή διότι οι οικονομικές, ανθρωπιστικές και γεωπολιτικές επιπτώσεις θα είναι πολύ σημαντικές. Και βέβαια ότι κανένα κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν πρέπει με οποιονδήποτε τρόπο να συμμετάσχει σε αυτή την πολεμική σύρραξη».

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στη δυναμική που πρέπει να έχει το ΠΑΣΟΚ μετά το Συνέδριό του που ξεκινά την Παρασκευή.

Όπως τόνισε «πρέπει μετά το συνέδριο, στον λίγο καιρό που μένει μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές, όλη μας η αγωνία, όλη μας η προσπάθεια, όλες μας οι δυνάμεις ενωμένες να χτυπούν προς την ίδια κατεύθυνση: την κατεύθυνση της πολιτικής αλλαγής, της ήττας της Νέας Δημοκρατίας».

Σημείωσε ότι «πολιτική αλλαγή σημαίνει στρατηγική ήττα της Νέας Δημοκρατίας και της πολιτικής της. Πολιτική αλλαγή δεν μπορεί να γίνει με τη Νέα Δημοκρατία σε οποιονδήποτε κυβερνητικό ρόλο. Πολιτική αλλαγή σημαίνει νίκη απέναντι στις ανισότητες, νίκη απέναντι στη διαφθορά, νίκη απέναντι στην αδιαφάνεια. Αυτό είναι το έργο της Νέας Δημοκρατίας και αυτό το έργο πρέπει να καταδικαστεί και να ηττηθεί. Το μήνυμα πρέπει να είναι καθαρό: Κάθε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ήττα της Νέας Δημοκρατίας, πολιτική αλλαγή, προοδευτική διακυβέρνηση και καλύτερες ημέρες με την εφαρμογή του κυβερνητικού μας σχεδίου».

Τέλος, σχολίασε και τις πρόσφατες εμφυλιοπολεμικές δηλώσεις των Θ.Πλεύρη και Αδ. Γεωργιάδη λέγοντας: «Απέναντι μας έχουμε ένα σύστημα, το οποίο διχάζει. Δεν τους ενδιαφέρει η ενότητα του λαού. Τους ενδιαφέρει η εξουσία, το διαίρει και βασίλευε. Ακούσατε τις δηλώσεις των «ορφανών του Καρατζαφέρη», ο ένας λέει ότι δεν υπάρχει ζήτημα να παρακολουθούν τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και ο άλλος λέει ότι όλοι οι αγώνες της Αριστεράς και της Δημοκρατικής Παράταξης ήταν εις βάρος του έθνους και της πατρίδας. Αυτός είναι ο «κεντρώος» κύριος Μητσοτάκης. Αυτή είναι η προμετωπίδα του, ο γενιτσαρισμός».

Σχετικά Άρθρα