Κουτσούμπας για Τέμπη: Η κυβέρνηση να μην τολμήσει να παίξει άλλα παιχνίδια με τον πόνο των οικογενειών

 Κουτσούμπας για Τέμπη: Η κυβέρνηση να μην τολμήσει να παίξει άλλα παιχνίδια με τον πόνο των οικογενειών
💡 AI Summary by Libre

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ για την ευθύνη σχετικά με τους όρους διεξαγωγής της κύριας δίκης για τα Τέμπη.

Το ΚΚΕ ζήτησε να διασφαλιστεί η παρουσία των συγγενών των θυμάτων στην κύρια αίθουσα, αλλά το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν ικανοποίησε το αίτημα αυτό.

Σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και λαϊκοί φορείς στηρίζουν τον αγώνα των συγγενών για την αποκάλυψη της αλήθειας πίσω από το δυστύχημα.

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι ο πραγματικός ένοχος είναι το κράτος και οι κυβερνήσεις, ενώ δεσμεύεται για συνεχή αγώνα για δικαίωση και πρόληψη νέων τραγωδιών.

Με φόντο τη κύρια δίκη για τα Τέμπη που ξεκινά τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ έχει την αποκλειστική ευθύνη συνολικά για τους όρους διεξαγωγής της κύριας δίκης που αφορά τη σύγκρουση των δυο τρένων. Την προειδοποιούμε να μην τολμήσει να παίξει άλλα παιχνίδια με τον πόνο των οικογενειών των θυμάτων».

«Το ΚΚΕ έχει έγκαιρα αναδείξει τα ζητήματα σχετικά με τον χώρο διεξαγωγής της κύριας δίκης. Με σχετική ερώτηση μάλιστα που κατέθεσε απαίτησε να διασφαλιστεί η παρουσία των συγγενών των θυμάτων στην κύρια αίθουσα που θα διεξάγεται η ακροαματική διαδικασία, όπως ζητούν και οι ίδιοι. Η γενικόλογη απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που στην πραγματικότητα επανέλαβε τη σχετική απόφαση του Εφετείου Λάρισας, καθόλου δε διασφαλίζει αυτό το δίκαιο αίτημα.

Οι εργαζόμενοι με τα σωματεία τους, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι μαζικοί φορείς του λαϊκού κινήματος, στέκονται πραγματικά στο πλευρό των συγγενών και του Συλλόγου τους και δυναμώνουν τον αγώνα για να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια, ότι ο μεγάλος ένοχος για τα δεκάδες καθημερινά Τέμπη είναι το κράτος, είναι οι κυβερνήσεις, η ΕΕ που στηρίζουν αυτές τις ματωμένες ράγες του κέρδους», πρόσθεσε και κατέληξε στη δήλωσή του: «Συνεχίζουμε τον αγώνα για την πραγματική δικαίωση των θυμάτων, για να μην υπάρξουν άλλα Τέμπη!», κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα