Πεζεσκιάν σε Μακρόν: Δεν θα ενδώσουμε σε νταήδες

 Πεζεσκιάν σε Μακρόν: Δεν θα ενδώσουμε σε νταήδες

Το Ιράν δεν ξεκίνησε αυτό τον βάναυσο πόλεμο, υπογράμμισε ο πρόεδρος της χώρας, Μασούντ Πεζεσκιάν, στη συνομιλία του με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν.

«Η άμυνα απέναντι στην εισβολή είναι φυσικό δικαίωμα, στο οποίο είμαστε καλοί», επεσήμανε, σύμφωνα με αναρτήσεις του στο X και υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσει η χρήση αμερικανικών βάσεων της περιοχής εναντίον του Ιράν «με σκοπό τη διατάραξη των σχέσεών μας με τους γείτονές μας».

Το Ιράν «δεν θα ενδώσει σε νταήδες», τόνισε ακόμα ο Πεζεσκιάν και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα «να καταδικάσει αυτή την εισβολή και να πείσει τους εισβολείς να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο».

«Το να μιλάμε για το τέλος του πολέμου είναι ανούσιο, έως ότου να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξουν άλλες επιθέσεις στα εδάφη μας στο μέλλον», κατέληξε ο Ιρανός πρόεδρος.

Σχετικά Άρθρα