Υπουργός Δικαιοσύνης Λιβάνου: ”Η Χεζμπολάχ αποτελεί εμπόδιο για την ειρήνη στη χώρα”

 Υπουργός Δικαιοσύνης Λιβάνου: ”Η Χεζμπολάχ αποτελεί εμπόδιο για την ειρήνη στη χώρα”

Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Λιβάνου, Άντελ Νασάρ, δήλωσε ότι η άρνηση της Χεζμπολάχ να συνεργαστεί με τη λιβανική κυβέρνηση και η απόφαση της οργάνωσης να εκτοξεύσει ρουκέτες προς το Ισραήλ, έχουν δώσει στο Ισραήλ το «πρόσχημα» για να ξεκινήσει πόλεμο εναντίον της χώρας.

ΗΧεζμπολάχ συμπεριφέρεται σαν να θέλει να αναλάβει ηγετικό ρόλο στον περιφερειακό πόλεμο μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ και του Ισραήλ, ενώ «το συμφέρον του Λιβάνου και όλου του λαού του Λιβάνου είναι να μείνει μακριά από τις περιφερειακές συγκρούσεις», δήλωσε ο Νασάρ στην Κριστιάν Αμανπούρ του CNN.

Ο Λίβανος πρέπει να αποτελεί «πρότυπο ειρήνης για τον κόσμο», είπε ο Νασάρ, και όχι «να παρασύρεται στους πολέμους των άλλων».

Η Χεζμπολάχ αναδύθηκε από τα ερείπια της ισραηλινής εισβολής του 1982 στον Λίβανο, όταν οι ισραηλινές δυνάμεις κατέλαβαν σχεδόν το ήμισυ του εδάφους της χώρας.

Σχετικά Άρθρα