Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με Βοτρίν για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας είχε, σήμερα (13/3), μακρά τηλεφωνική συνομιλία με την υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, Κατρίν Βοτρίν. Με ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο Χ ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο «των τακτικών μας διαβουλεύσεων».
«Συζητήσαμε τα θέματα ανανέωσης και εμπλουτισμού της Συμφωνίας Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης για τη Συνεργασία στην Άμυνα και την Ασφάλεια μεταξύ Ελλάδας – Γαλλίας» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι συλλυπήθηκε τη Γαλλίδα ομόλογό του «για την απώλεια του Γάλλου αξιωματικού στο Ερμπίλ» ενώ πρόσθεσε: «Αξιολογήσαμε την κατάσταση στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή και ανταλλάξαμε απόψεις για την ενίσχυση της ναυτικής μας συνεργασίας και την προστασία της ελεύθερης ναυσιπλοΐας».
Είχα σήμερα μακρά τηλεφωνική συνομιλία με την Υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, κα Catherine Vautrin @CaVautrin, στο πλαίσιο των τακτικών μας διαβουλεύσεων.
Μεταξύ άλλων:
Συλλυπήθηκα τη Γαλλίδα ομόλογό μου για την απώλεια του Γάλλου Αξιωματικού στο Ερμπίλ.
— Nikos Dendias (@NikosDendias) March 13, 2026