Καρυστιανού: Επίθεση στην κυβέρνηση για το Athens Alitheia Forum- “Προκλητική φιέστα 180.000€”

 Καρυστιανού: Επίθεση στην κυβέρνηση για το Athens Alitheia Forum- “Προκλητική φιέστα 180.000€”
💡 AI Summary by Libre

Η Μαρία Καρυστιανού κατηγορεί την κυβέρνηση για σπατάλη 180.000 ευρώ σε εκδήλωση κατά των ψευδών ειδήσεων, εν μέσω οικονομικής κρίσης και πολεμικής αβεβαιότητας.

Η ίδια επικρίνει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη για υποκρισία και προσπάθεια χειραγώγησης της δημόσιας συζήτησης σχετικά με την ενημέρωση και την αλήθεια.

Καλεί δημοσιογράφους και πολίτες να αντισταθούν στην καταστολή της ελεύθερης σκέψης και να προστατεύσουν το δικαίωμα στην αληθινή ενημέρωση και έκφραση.

Η Καρυστιανού τονίζει πως η αλήθεια δεν κατασκευάζεται σε συνέδρια, αλλά ζει στις φωνές όσων αρνούνται να υποταχθούν στο σκοτάδι της χειραγώγησης.

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τη διοργάνωση εκδήλωσης σχετικά με την αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων ασκεί η Μαρία Καρυστιανού, χαρακτηρίζοντας το Athens Alitheia Forum «προκλητική φιέστα» σε μια περίοδο έντονων οικονομικών πιέσεων για την κοινωνία.

Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κ. Καρυστιανού υποστηρίζει ότι το κόστος της εκδήλωσης ανέρχεται περίπου στις 180.000 ευρώ, εκφράζοντας έντονη αντίδραση για τη διοργάνωσή της.

Όπως σημειώνει, η εκδήλωση πραγματοποιείται σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με αυξημένο κόστος ζωής, ενώ παράλληλα επικρατεί έντονη διεθνής αβεβαιότητα λόγω των εξελίξεων στον πόλεμο.

Η Μαρία Καρυστιανού στρέφεται επίσης προσωπικά κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «υποκρισία» και για προσπάθεια χειραγώγησης της δημόσιας συζήτησης γύρω από την ενημέρωση και τις ψευδείς ειδήσεις.

Στην ίδια ανάρτηση απευθύνει κάλεσμα τόσο προς δημοσιογράφους όσο και προς πολίτες να αντιδράσουν, προκειμένου –όπως αναφέρει– να προστατευθεί το δικαίωμα στην ελεύθερη σκέψη και ενημέρωση.

Αναλυτικά η ανάρτηση Καρυστιανού:

«Φτάνει πια ο εμπαιγμός. Φτάνει η συστηματική απαξίωση της νοημοσύνης μας. Ως εδώ!!! Σε μια κρίσιμη στιγμή όπου όλοι εμείς απειλούμαστε με νέο κύμα ακρίβειας, που βρισκόμαστε σε αγωνία λόγω του μαινόμενου πολέμου, η Νέα Δημοκρατία με πρωτεργάτη τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κ. Παύλο Μαρινάκη σπαταλούν 180.000€ που δεν μας περισσεύουν, για να στήσουν μια προκλητική φιέστα. Μια γιορτή για τα fake news! Η απόλυτη υποκρισία: εκείνοι που μετέτρεψαν το ψέμα σε κυβερνητική τέχνη, εκείνοι που επιχειρούν καθημερινά να ναρκώσουν την κρίση μας για να μην βλέπουμε τη σήψη των σκανδάλων τους, έρχονται τώρα να μας παραδώσουν μαθήματα αλήθειας.

Δεν πρόκειται απλώς για αλαζονεία. Είναι μια απέλπιδα προσπάθεια να βάλουν ταφόπλακα στην ελεύθερη σκέψη, να φιμώσουν κάθε υγιή φωνή που αρνείται να ευθυγραμμιστεί με το αφήγημά τους.
Θέλουν μια κοινωνία σε καταστολή. Θέλουν πολίτες που δεν θα ρωτούν, που δεν θα αμφισβητούν, που θα δέχονται το σκοτάδι ως κανονικότητα. Όμως η αλήθεια, δεν είναι κάτι που «κατασκευάζεται» σε συνέδρια και επικοινωνιακά επιτελεία. Η αλήθεια αναπνέει εκεί έξω, στις φωνές των ανθρώπων που δεν φοβούνται.

Περιμένουμε από τους έντιμους λειτουργούς του κλάδου της ενημέρωσης και, κυρίως, από τον κάθε σκεπτόμενο πολίτη, να σταθούν ανάχωμα σε αυτόν τον δόλιο σχεδιασμό. Έχουμε χρέος να διασώσουμε το τελευταίο οχυρό της δημοκρατίας μας: το δικαίωμά μας να μιλάμε, να γνωρίζουμε και να απαιτούμε το δίκαιο. Το φως πάντα θα τρομάζει εκείνους που έμαθαν να ζουν στο σκοτάδι».

Σχετικά Άρθρα