Χαμενεΐ: “Τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν κλειστά ως μοχλός πίεσης στον εχθρό”-Το πρώτο μήνυμά του

 Χαμενεΐ: “Τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν κλειστά ως μοχλός πίεσης στον εχθρό”-Το πρώτο μήνυμά του

Στο πρώτο του μήνυμα ως νέος Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, απείλησε πως θα επιτεθούν σε όλες τις αμερικανικές βάσεις στην περιοχή, ενώ τόνισε πως θα παραμείνουν κλειστά τα Στενά του Ορμούζ.

Ο Χαμενεΐ τόνισε ότι «τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν κλειστά ως μοχλός πίεσης στον εχθρό», ενώ πρόσθεσε πως όλες οι αμερικανικές βάσεις στην περιοχή θα πρέπει να κλείσουν αμέσως, καθώς θα δεχθούν επίθεση.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε «τον λαό του Ιράν από όλα τα κοινωνικά στρώματα που στάθηκε ενάντια στον εχθρό» κι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του σε όσους «έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα κατά τη διάρκεια του πολέμου», λέγοντας ότι οι ζημιές θα αποζημιωθούν.

«Το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και κατά των παιδιών… δεν θα αγνοηθεί», πρόσθεσε ακόμα, ενώ διευκρίνισε ότι «το Ιράν πιστεύει στη φιλία με τις γειτονικές χώρες και ότι οι επιθέσεις στοχεύουν μόνο στρατιωτικές βάσεις, προσθέτοντας ότι οι επιχειρήσεις αυτές «θα συνεχιστούν αναπόφευκτα». διότι η χώρα του δεν θα αποφύγει να εκδικηθεί «το αίμα των μαρτύρων της».

Έπειτα, έκανε έκκληση προς τον ιρανικό λαό: «Πρέπει να προστατεύσουμε αυτήν την ενότητα και αυτό είναι δυνατό μόνο όταν είμαστε ενωμένοι και βρίσκουμε κοινό έδαφος».

Σχετικά Άρθρα