Μέση Ανατολή:Το Ισραήλ βομβάρδισε πετρελαϊκή αποθήκη-Νετανιάχου: Ο πόλεμος θα συνεχιστεί-Επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη

 Μέση Ανατολή:Το Ισραήλ βομβάρδισε  πετρελαϊκή αποθήκη-Νετανιάχου: Ο πόλεμος θα συνεχιστεί-Επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη
💡 AI Summary by Libre

Η αμερικανοισραηλινή επίθεση στο Ιράν προκάλεσε σφοδρούς βομβαρδισμούς σε ιρανικές πετρελαϊκές υποδομές στην Τεχεράνη, με τον Νετανιάχου να δηλώνει συνέχιση του πολέμου.

Ιρανικοί πύραυλοι και drones επιτέθηκαν σε αμερικανικούς και ισραηλινούς στόχους, με τους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης να ανακοινώνουν χρήση προηγμένων πυραύλων «Kheibar Shekan».

Στο Ντουμπάι σημειώθηκαν ζημιές από θραύσματα πυραύλων, με έναν οδηγό να χάνει τη ζωή του και τις αρχές να εκκενώνουν κτίρια στη Μαρίνα.

Ο πρόεδρος των ΗΑΕ χαρακτήρισε το Ιράν εχθρό, προειδοποιώντας την Τεχεράνη για τις ισχυρές αντιδράσεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Κλιμακώνεται η πολεμική σύρραξη μετά την αμερικανοισραηλινή επίθεση στο Ιράν με σφοδρό κύμα βομβαρδισμών όπως προανήγγειλε ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ. Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία πλήττει ιρανικές πετρελαϊκές υποδομές στην Τεχεράνη, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους και βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο πόλεμος κατά του Ιράν θα συνεχιστεί αμείωτος και χωρίς συμβιβασμούς, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου σε διάγγελμά του το βράδυ του Σαββάτου (7/3). Σύμφωνα με το AP, τρεις Ιρακινοί αξιωματούχοι ασφαλείας δήλωσαν ότι ένας πύραυλος έπεσε στον χώρο προσγείωσης ελικοπτέρων στο συγκρότημα της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη. 

Είναι η πρώτη φορά από την έναρξη του τρέχοντος πολέμου που το Ισραήλ πλήττει εθνικές υποδομές στο Ιράν.

Σειρήνες ήχησαν στο βόρειο Ισραήλ, στην Ιερουσαλήμ και στο Τελ Αβίβ, καθώς ιρανικοί πύραυλοι στόχευσαν την περιοχή.

Οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν με επιτυχία συνδυασμένη επιχείρηση με drones και πυραύλους κατά αμερικανικών και ισραηλινών στόχων.

Ανέφεραν ότι στόχοι στη Χάιφα χτυπήθηκαν με «νέους πυραύλους στερεού καυσίμου “Kheibar Shekan”», οι οποίοι, όπως υποστήριξαν, είναι ικανοί για κατευθυνόμενα πλήγματα μέχρι το σημείο πρόσκρουσης.

Στην εκκένωση κτιρίων γύρω από τη Μαρίνα του Ντουμπάι προχώρησαν οι αρχές, αφότου θραύσματα από αναχαιτίσεις πυραύλων προκάλεσαν ζημιές στην πρόσοψη ενός πολυώροφου κτιρίου στην πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Το Γραφείο Τύπου του Ντουμπάι ανακοίνωσε ότι ένας οδηγός σκοτώθηκε από θραύσματα αναχάιτισης που έπεσαν στο όχημα του στην περιοχή Αλ Μπάρσα του Ντουμπάι.

Τα πλήγματα σημειώθηκαν λίγο μετά από εξαιρετικά σπάνιες δημόσιες δηλώσεις του προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Μοχάμεντ μπιν Ζάιντ Αλ Ναχιάν, ο οποίος χαρακτήρισε το Ιράν «εχθρό».

«Τα ΗΑΕ είναι όμορφα, τα ΗΑΕ αποτελούν πρότυπο προς μίμηση, αλλά σας λέω: μην ξεγελιέστε από αυτό», προειδοποίησε την Τεχεράνη κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε νοσοκομείο που περιθάλπει πολίτες τραυματισμένους από τα πλήγματα. «Το χέρι των ΗΑΕ μπορεί να φτάσει μακριά και είναι ισχυρό, η σάρκα του είναι πικρή και δεν είμαστε εύκολη λεία».

Σχετικά Άρθρα