Γερμανία: Την Τετάρτη η επιχείρηση επαναπατρισμού παιδιών, ασθενών και εγκύων από Μέση Ανατολή

 Γερμανία: Την Τετάρτη η επιχείρηση επαναπατρισμού παιδιών, ασθενών και εγκύων από Μέση Ανατολή

epa12789231 German Foreign Minister Johann Wadephul (L) and Defence Minister Boris Pistorius (R) arrive for a meeting of the crisis response team of the German Foreign Ministry during the ongoing US-Israeli and Iran conflict in Berlin, Germany, 02 March 2026. The team is responsible for assisting German citizens in Middle Eastern countries threatened by Iranian air attacks, including facilitating their evacuation. EPA/SEAN GALLUP / POOL

Την προσπάθεια επαναπατρισμού παιδιών, ασθενών και εγκύων, που έχουν εγκλωβιστεί στη Μέση Ανατολή, θα ξεκινήσουν αύριο η γερμανική και η αυστριακή κυβέρνηση. Σύμφωνα με τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών, οι πτήσεις έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν από το Μουσκάτ του Ομάν.

«Αύριο θα υπάρξει μια πρώτη πτήση προς το Μουσκάτ του Ομάν, όπου θα προσπαθήσουμε να φέρουμε αυτήν την ομάδα ανθρώπων – τους ονομάζουμε ευάλωτους, δηλαδή τους ηλικιωμένους, τους ασθενείς, τους αδύναμους, τις εγκύους, τα παιδιά. Πρέπει να δούμε ποιους μπορούμε να πάρουμε μαζί μας πίσω στη Γερμανία», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιόχαν Βάντεφουλ στην τηλεόραση της WELT.

Από το Μουσκάτ, οι ταξιδιώτες θα μεταφερθούν αεροπορικώς στη Γερμανία, ενώ αναμένονται περαιτέρω πτήσεις τις επόμενες ημέρες και είναι σε εξέλιξη σχετικές συζητήσεις με τη Lufthansa και την Condor, αλλά και με ταξιδιωτικούς πράκτορες με δραστηριότητα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι στην πρώτη πτήση επαναπατρισμού θα επιβαίνουν 170 άτομα.

Σχετικά Άρθρα